Среда , 1 Май 2024
Политика

Джапарова: Арешт п’ятьох кримських татар в окупованому Криму – це помста і зачистка

Затримання і арешт п’ятьох кримських татар в окупованому Росією Криму є помстою і зачисткою, заявила перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова.

Про це в ефірі програми “Сьогодні День” на каналі “Україна 24” сказала перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова.

“Це, на жаль, системна історія, ми розуміємо, що мета таких акцій – одна, і дуже проста: параліч, ввести людей в такі умови страху, щоб кожен розумів, що може бути наступним, щоб ні присутності опору не було. Це така зачистка. П’ять затриманих – це активісти, люди, які відвідували судові засідання, допомагали родичам. Один з них в ніч перед тим, як будинок його матері обшукали, повернувся з Ростова-на-Дону, де оголошували вирок іншим кримським татарам. Думаю це акт помсти “, – сказала Джапарова.

Вона також зазначила, що політичні в’язні, які містяться на території Росії, отримують допомогу, яку фінансує Україна через Міністерство закордонних справ.

“Політичні в’язні, які сьогодні знаходяться або в окупованому Криму, або в Ростові-на-Дону, в інших частинах Росії, мають консульський захист і захист адвокатів, які фінансуються Україні”, – сказала Джапарова.

Російські силовики вранці 17 серпня прийшли з обшуками в будинки кримських татар в окупованому Криму. За підсумками «слідчих заходів» затримано п’ятьох активістів, які боролися проти порушення прав людини окупантами. 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на сьогодні питання звільнення кримських татар загальмоване. В інтерв’ю “Українській правді” він розповів, що змінити це можна тільки шляхом переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.