Суббота , 4 Май 2024
Политика

Кулеба зустрівся у Вашингтоні з держсекретарем Блінкеном: про що говорили. ВІДЕО

Дмитро Кулеба перебуває у Вашингтоні з метою підготовки візиту президента Володимира Зеленського, який відвідає Білий дім 30 серпня.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 5 серпня у Вашингтоні зустрівся з держсекретарем США Ентоні Блінкеном. 

Про це повідомляє МЗС України, інформує UAINFO.org.

Кулеба висловив сподівання, що майбутній візит президента Володимира Зеленського до Вашингтону виведе відносини між Україною і США на новий рівень.

“Ми хочемо, щоб це був продуктивний візит із багатьма результатами, які виведуть наші відносини на новий рівень. Ми віримо, що це в інтересах не лише США та України, але і всього регіону. У ньому має розвиватися демократія, досягатися процвітання, і насамперед, гарантуватися безпека”, — сказав він.

Кулеба наголосив, що Київ має дуже динамічний діалог з адміністрацією Джо Байдена. 

“Ми віримо, що це в інтересах не лише США та України, але і всього регіону. У ньому має розвиватися демократія, досягатися процвітання, і насамперед, гарантуватися безпека. Україна стоїть на сторожі демократії в Центральній та Східній Європі, і ми хочемо тісно співпрацювати зі США задля того, щоб весь регіон був історією успіху”, – додав міністр.

Ентоні Блінкен у короткому виступі запевнив Україну в незмінності підтримки з боку США. Держсекретар розповів, що президент США Джозеф Байден очікує зустріч із президентом України Володимиром Зеленським наприкінці місяця.

“Ми будемо і надалі працювати разом задля сильної України, яка здатна захищати себе від зовнішньої агресії, але також просуватися вперед життєво необхідним шляхом реформ, які надалі зміцнюватимуть її демократію та економіку. Ми обговорили і низку інших спільних регіональних викликів”, -заявив він.

 

Leave a comment

Добавить комментарий


Warning: mysqli_query(): (HY000/3): Error writing file '/tmp/MYfd=41' (OS errno 28 - No space left on device) in /var/www/www.gazetavv.com/data/www/gazetavv.com/wp-includes/class-wpdb.php on line 2349

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Будет ли Россия испытывать НАТО гибридными атаками?

Россия может начать испытывать НАТО "на прочность".

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...