Четверг , 2 Май 2024
Политика

Пішла легенда: Зорян (і) Шкіряк звільнився з МВС слідом за шефом

Зорян Шкіряк звільнився з МВС / фото УНІАН, Андрій Новицький

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк сьогодні звільнився з МВС після відставки Арсена Авакова.

“Сьогодні, відразу по поверненню з відпустки, звільнився з МВС України. Спокійно і з дотриманням усіх необхідних формальностей. Понад сім дуже важких і буремних років. Ціла епоха і вагома частина мого життя, котра назавжди залишиться зі мною. Пишаюся кожним днем, проведеним на посаді радника Міністра МВС України в команді Арсена Авакова”, – написав Шкіряк на своїй сторінці у Facebook, інформує УНІАН.

Він наголосив, що ні про що не шкодує та йде з міністерства з “гордо піднятою головою”.

Шкіряк також подякував співробітникам підрозділів МВС, з якими працював, а також опонентам за конструктивну та об’єктивну критику.

Чим запам’ятався Зорян Шкіряк

За час своєї роботи в структурі Міністерства внутрішніх справ Зорян Шкіряк втрапив у низку комічних ситуацій.

Так, у 2017 році журналіст російського пропагандистського каналу “Росія 24” розповів у прямому ефірі, що до ліквідації в окупованому Донецьку одного з ватажків бойовиків на прізвисько “Гіві” можуть бути причетні дві людини на прізвища Зорян і Шкіряк. “Зараз називають два прізвища: Зорян і Шкіряк, це представники українського істеблішменту, вони могли бути замовниками цього злочину”, – заявив журналіст.

Тоді пропагандисти насмішили не тільки Зоряна і Шкіряка, але й весь інтернет. Користувачі соцмереж активно реагували на таку “достовірну інформацію”.

Історія про Зоряна і Шкіряка породила багато мемів / фото з соцмережІсторія про Зоряна і Шкіряка породила багато мемів / фото з соцмереж

Раніше, у 2015 році, перебуваючи на посаді в.о. голови ДСНС, Зорян (і) Шкіряк особисто відправився до Непалу визволяти українців із зони стихійного лиха після потужного землетрусу.

Літак Іл-76 Міністерства оборони вилетів для евакуації українців 30 квітня. Він здійснив посадку в Делі, де з’ясувалося, що літак потребує ремонту. Деталі для ремонту передавали з України: для “порятунку” рятувальників, які прибули рятувати українців, відправили другий літак. Літак зміг забрати українців зі столиці Непалу – міста Катманду – лише 5 травня. Усі дні, поки українці чекали на ремонт літака, їм доводилося спати на злітно-посадковій смузі й ділити один сухпайок на трьох.

фото facebook.com/kenigshteinфото facebook.com/kenigshtein

Сумнозвісна евакуація українців стала ще більш скандальною коли стало відомо, що Шкіряк взяв із собою в цю “подорож” Катерину Храмову, яку називають цивільною дружиною Шкіряка. Мотивуючи її присутність він зазначив, що Храмова у цій поїздці була як волонтер і обізнана у східних практиках людина.

УНІАН

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...