Пятница , 3 Май 2024
Политика

Розвилка Санду: Між реалізованим шансом на прорив Саакашвілі й втраченим шансом Зеленського – Андрій Миселюк

“Молдова опинилася в тій точці розвитку, де в свій час була і Грузія, і Україна. Санду отримала шанс сформувати свій уряд, отримати свою більшість у парламенті і провести ті перетворення, які вона обіцяла, коли обиралася президентом”, – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише політолог Андрій Миселюк, інформує UAINFO.org.

“Що стосується результатів парламентських виборів в Молдові, то вперше за дуже багато часу дійсно буде переконлива більшість у президента. Там постійно була певна конфронтація між парламентом і президентом. Ми пам’ятаємо, що там постійно проходили вибори, були різні потрясіння. Зараз, звичайно, немає гарантій, але є шанс для того, щоб запустити дійсно радикальні перетворення.

Можна сказати, що зараз Молдова опинилася в тій точці розвитку, де в свій час була і Грузія, і Україна. Грузія – після перемоги Революції троянд, коли у президента Саакашвілі була своя більшість у парламенті. Вони запустили дійсно радикальні перетворення і дуже швидко змогли змінити ситуація на краще.

Теж саме було в Україні, коли переміг Зеленський і отримав свою більшість у ВР. Але таких кардинальних перетворень не зробив. Зараз будемо дивиться: чи Молдова повторить грузинський успіх, чи піде українським шляхом і загубить шанс на швидкі та успішні кардинальні реформи.

Чи вона піде своїм, молдовським, шляхом, як вона вже доводила неодноразово. Але зараз дійсно Санду отримала шанс сформувати свій уряд, свою більшість у парламенті і провести ті перетворення, які вона обіцяла, коли обиралася президентом”, – завершує політолог.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...