Четверг , 2 Май 2024
Политика

Родичі “слуги народу” Миколи Тищенка причетні до відмивання грошей у будівництві – Bihus.Info

Журналісти Bihus.Info оприлюднили розслідування, де стверджують, що родичі народного депутата від “Слуги народу” Миколи Тищенка причетні до схем відмивання коштів на будівництві об’єктів у Києві.

Про це йдеться в матеріалі ЗМІ, інформує UAINFO.org.


Сотні мільйонів із міського бюджету, виділені на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту, могли осідати на рахунках фірми сестри Тищенка Юлії, припускають журналісти. Ідеться про “Експрес-К”, яка фігурувала у вилучених документах бізнесмена Дениса Комарницького. Цій компанії мали дістатися роботи з будівництва однієї з транспортних розв’язок. 2020 року вона й справді дістала договір на 16 млн грн. Тоді Тищенко підтвердив журналістам своє знайомство з Комарницьким, але заперечив роль компанії сестри.

Журналісти стверджують, що до схем причетний чоловік сестри Тищенка Герман Блінов. З 2019-го до 2021 року він безпосередньо отримував зарплату від компанії “Еко-Буд-Трейд”, яка 2017-го без тендеру отримала з бюджету Києва 6 млрд грн на добудову Подільсько-Воскресенського мосту, роботи якого досі не завершені.  

Автори розслідування зазначають, що Комарницький контролював цю фірму, вона тривалий час була звичайною “прокладкою”, яка лишала частину з отриманих бюджетних коштів собі або перекидала на інші підконтрольні фірми. Журналісти дізналися, що Блінов регулярно приїжджає на будівництво для проведення нарад і начебто контролює процес.

У Bihus.Info зауважують, що “Еко-Буд-Трейд” і далі отримує від комунальників гроші. У червні їй перерахували 460 млн грн. Частину коштів упродовж останніх років фірма перекинула на компанію “Позитив-В”, підконтрольній структурам Германа Блінова.

UAINFO

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...