Четверг , 2 Май 2024
Политика

Таран: Як “Слуги народу” підвісили всіх громадян на податковий гачок?

“Пам’ятаєте писав, що після оголошення війни олігархам “Слуги” почнуть розкуркулювати малий та середній бізнес?Залізуть в кишеню до кожного громадянина? Так от, цей день настав. Навіть швидше ніж я думав. Сьогодні Слуги Народу підвісили всіх громадян на Податковий гачок Офіційно. Парламент ухвалив закон про податкову амністію – добровільне декларування активів громадянами”, – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише політолог Віктор Таран, інформує UAINFO.org.

“По факту цим законом підвісили на гачок правоохоронних органів всіх громадян, які мають заощадження понад 400.000 грн або 15.000 доларів

Маєте майно і не маєте документів про сплату податків на доходи з 2005 року? Матимете купу проблем і клопотів. Квартира понад 120 кв.м чи будинок понад 240 кв.м? Готуйтесь заплатити 5% від оціночної вартості. До речі, за оцінку теж потрібно буде заплатити Чому ми повинні заплатити? Ну тому що “Слуги народу” вважають це понаднормовою власністю і вважається вкраденим з ухилянням від сплати податків Тобто якщо ви не зберегли довідки про сплату податків з 2005 року – готуйтеся доплачувати суттєві суми.

Скільки ви заплатите? За цим Законом до бюджету потрібно буде сплатити: 5 % з легалізованих активів в Україні, 7-9 % із закордонних активів, 2.5 % з ОВДП (вкладення всіх нелегальних коштів в облігації Міністерства фінансів мінімум на рік). Також за Законом можна взяти розстрочку на 3 роки за ставками 6 %, 11.5% та 3%.

Проти цього “розкуркулення громадян” голосували ЄС та Батьківщина. Голос – частково дав голоси “Слуги народу” вже потирають руки і прогнозують що це дасть мільярди до Державного бюджету.

А те що цей закон суперечить строкам давності відповідальності за несплату податків, які становлять 10 років – нікого не хвилює! Чому? Все просто. В Державному бюджеті уже не дірка. Там ДІРА. І коштів у бюджеті на оплату всіх хатєлок Зеленського – давно немає. От і шукають можливості як здерти додаткові кошти з громадян.

Парадокс, але закон не стосується олігархів, великий бізнес чиновників та – правоохоронців. Перші – давно все правльно оформили. Всі інші – легалізували свої доходи через електронні декларації.

А от якщо ви були заробітчанином, малим бізнесменом, працювали на будівництві тощо – ви тепер податковий ворог держави номер ОДИН. Вам дається рік, аби ви добровільно сплатити кошти. Якщо ні – вас чекає кримінальна відповідальність. Тож чекаємо як вже дуже скоро податкова та правоохоронці почнуть ходити до громадян.

І будуть пропонувати як у тій казці “будемо битися чи миритися?” “доплачувати” чи “домовлятися?” Тож скоро на місцях з людей знову почнуть дерти кошти. От тільки підуть вони не до бюджету, а в кишені місцевих правоохоронців та податківців. Ну і звісно чекаємо удару по рейтингам Зеленського. Такої наруги як залізти в кишеню – більшість українців йому точно не пробачать.

Якби “Слуги” справді хотіли зробити амністію вони б:

– ввели подання нульової декларації без сплати додаткових податків

– спростили подальшу легалізацію економічної діяльності декларантам

Але такий шлях не дасть головного – грошей до бюджету.

Ну що ж, тепер слова за Зеленським. Сподіваюсь у нього вистачить здорового глузду не підписувати закон про розкуркулення громадян. Спостерігаємо”, – завершує політолог.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...