Воскресенье , 28 Апрель 2024
Политика

“Позитивний сигнал, але не з таким результатом, який потрібен Україні”, – політичний експерт про дзвінок Байдена Зеленському

Телефонні переговори президента США Джо Байдена і президента України Володимира Зеленського напередодні офіційної зустрічі Байдена і президента РФ Володимира Путіна є позитивним сигналом для України. Але загалом має місце прорахунок з боку українських дипломатів, оскільки така зустріч не була особистою.  

Про це в ефірі українського телеканалу політичний експерт Руслан Синельников, передає UAINFO.org.

“Така телефонна розмова була довгоочікуваною і має загалом позитивний сигнал. Але те, що події розвиваються не в такій дипломатичній послідовності і не з таким результатом, який потрібен Україні – тут має місце недопрацювання саме наших дипломатів. Мала бути зустріч президентів, а не телефонний дзвінок”, – сказав експерт.  

“Якщо ми говоримо про інтеграцію України, то в першу чергу слід зустрічатись із українським президентом, а після того вести переговори із президентом РФ, який приїде до Швейцарії”, – додав Руслан Синельников.  

За словами експерта, до офіційної зустрічі президентів Володимира Зеленського і Джо Байдена мали бути підготовлені та погоджені документи з українського боку, якими президенту США “можна було користуватись на зустрічі із президентом РФ”.  

“З українського ж боку, це не хвилинна розмова по телефону і не хвилинне вирішення серйозних питань. Якщо ми будемо говорити про вплив України на міжнародну політику як суб’єкта політики в Європі, то Україна повинна говорити, що ми активно формуємо свою зовнішню позицію, а це означає, що ми перші зустрічаємось для підготовки рішень, а після того ми з готовим рішенням, ознайомивши американську сторону і узгодивши спільні позиції як стратегічних партнерів, можемо обговорювати з РФ позиції спільно із США”, – пояснив він. 

За словами Руслана Синельникова, до подібних перемовин слід також підключити Великобританію, КНР та “багато інших гравців, які могли б вплинути на позицію Путіна в ситуації із Україною”.   

Відповідаючи на уточнююче питання, експерт також не виключив, варіант, що на зустрічі із українським президентом у Білому домі Джо Байден “оголосить Зеленському ті рішення, про які попередньо домовляться з президентом РФ Путіним у Швейцарії”.  

“В ситуації, коли без нас за нас вирішують зовнішню політику – така можливість з’являється. Якщо нам пропишуть план з боку РФ в Швейцарії, то після того його нам озвучать у США”, – висловився він і вкотре вказав не недопрацювання з боку української дипломатії.  

“Україна 7 років слабо продукує персональну позицію, яка б забезпечувала українські національні інтереси та вирішення військового конфлікту, повернення територіальної цілісності, Криму і миру на Донбас. Це має бути озвучено всім міжнародним партнерам, які можуть захищати нас перед РФ, а після цього вже виходити з ними на переговори і узгодження ключових точок цього плану”, – завершив Руслан Синельников.   

UAINFO

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.