Пятница , 3 Май 2024
Политика

Купуючи електроенергію у Білорусі, Україна тим самим “годує” генерацію Росії, – політолог

Український уряд повинен відмовитись від постачання електроенергії генерації Білорусі і Росії для того, щоб вийти з-під енергетичної залежності і розвивати власну генерацію, що у свою чергу зможе забезпечити робочими місця українських енергетиків і загалом підняти економіку країни.  

Про це в ефірі телеканалу сказав політолог Кирило Сазонов, передає UAINFO.org

“Уряд повинен впровадити заборону на постачання електроенергії генерації із Білорусі і Росії, що перебувають в єдиній енергосистемі. Адже купуючи електроенергію у Білорусі, Україна тим самим “годує” генерацію Росії”, – сказав він. 

За словами політолога, Україна «втрачає двічі». По-перше, Україна ставить себе у енергетичну залежність від країни-агресора Російської Федерації, що є вкрай небезпечним явищем.  

“Тому що Російська Федерація у будь-який момент може повернути рубильник, і Україна залишиться без електрики. Це буде матиме катастрофічні наслідки для України. Мова іде не про ситуацію, коли просто не горять лампочки і люди сидять при свічках, ситуація складніша: не працюють водоканал і підприємства теплопостачання, лікарні, школи, магазини тощо. Це – параліч систем життєзабезпечення людини”, – застеріг він.   

“Купувати електроенергію у Росії чи Білорусії – це злочин проти української незалежності загалом”, – додав Кирило Сазонов. 

За словами політолога, купуючи електроенергію у Білорусі, український уряд лишає без роботи українських гірників та атомників, а державний бюджет недоотримує надходження податків. 

“При цьому людей ми відправляємо у безкоштовні відпустки або на біржу праці, натомість годуємо російських енергетиків. Питання навіть полягає не щодо ціни, а щодо національної безпеки і розвитку економіки. Купувати електроенергію у Білорусі чи РФ – категорично неможна: це невигідно, це небезпечно, це злочин проти української незалежності загалом”, – сказав він.  

Кирило Сазонов також вважає, що Україна може цілком забезпечити власні потреби у електроенергії, а також працювати на європейський ринок.  

“Як відомо, підписано договір щодо приєднання до загальноєвропейської енергосистеми, але ми повинні рік попрацювати автономно, не приєднуючись до системи Білорусі і РФ, щоб показати свою спроможність працювати без криз, перекосів і підключення до інших систем. Ми не просто можемо працювати самостійно, а ми можемо створити умови, щоб вписатись у європейські норми, і тоді ми станемо частиною європейської системи”, – завершив політолог.  

UAINFO

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Будет ли Россия испытывать НАТО гибридными атаками?

Россия может начать испытывать НАТО "на прочность".

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...