Суббота , 4 Май 2024
Политика

Віктор Таран: Косоворотка, як політтехнологія Зеленського

“Для того аби відволікти увагу суспільства від наболілих проблем, перевівши увагу на малозначущу тему у політтехнологів є один давній перевірений прийом. Суть його полягає у наступному. На першому етапі технологи спершу створюють штучний інформаційний привід. На другому – маніпулятивну концентрують на ньому увагу громадян і журналістів. Так от, здається вчора технологи Банкової проробили цей трюк”, – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише політолог Віктор Таран, інформує UAINFO.org.

“Для цього вони вчора спершу створили абсолютно штучний інформаційний привід, коли у День Вишиванки зробили фотографію Зеленського у сорочці, яка нагадує російську косоворотку.

По друге, створили довкола нього інформаційну бучу. При цьому вони використовували свої кишенькові ЗМІ та лояльних блогерів. Переконаний, це зроблено свідомо. Адже маючи величезний штат дизайнерів і стилістів можна було підібрати прекрасну автентичну вишивану сорочку.

Сорочку, яка б з одного боку відповідала всім українським традиціям, а з іншого не носила такий відвертий провокативний орнамент.

І маю визнати – технологія вдалась. Слідкуйте за руками маніпуляторів з Банкової. Пост Зеленського з «косовороткою» з’являється в Інстаграмі рівно о 12 годині.

І під час прес-конференції присвяченій другій річниці інавгурації Зеленського ЗМІ та соціальні мережі починають обговорювати не прес-конференцію Зеленського, не те що він говорить, не результати його дворічного керування, а – його одяг.

«Косоворотка» – обурювались націоналпатріоти. «Не все так однозначно,» відповідали прихильники президента. Цей орнамент з’явився наприкінці 19 століття на території України. «Так цей орнамент з’явився на територіях компактного проживання переселенців з Росії!» продовжували патріоти, обурюватись патріоти. «Але ж ми єдині українці – какая разница!» відповідали прихильники Президента.

Така ситуація призвела до парадоксальної ситуації. Частина громадян, які критикують Зеленського за корупцію та помилки в державному управлінні (Борислав Береза, Мирослава Барчук тощо) стали на його захист.

В результаті противники Зеленського теж посварились між собою. Як бачимо – своєї мети Банкова досягнула. Суспільство сконцентрувалось до обговорення абсолютно не вагомої теми.

Націоналпатріоти та прихильники Зеленського черговий раз пересварились між собою, переконавшись у взаємній неадекватності.

Зеленський зробив все по класиці – розділяй і володарюй. Натомість суспільство не обговорює більш важливі теми, на які Зеленський не дав відповіді. Чому на прес-конференції у Зеленського не розпитали про провалену операцію з вагнерівцями? Куди пропав суддя Чаус? Чому економіка України падає п’ятий квартал підряд? Де обіцяні вакцини? Чому на Сході триває війна? Чому Зеленський відмовляється назвати Путіна і Росію ворогом? І таких чому – дуже багато.

І до тих пір, поки суспільство та журналісти замість того аби питати у влади звіт за провалені реформи обговорюватимуть національні особливості вишиванок і косовороток, на Банковій спокійно готуватимуться до другого терміну Президенства Зеленського. Підготовку до якого він вчора де-факто анонсував”, – завершує політолог.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Будет ли Россия испытывать НАТО гибридными атаками?

Россия может начать испытывать НАТО "на прочность".

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...