Суббота , 4 Май 2024
Политика

Ймовірно, що за 2-3 місяці ми побачимо, як “зламається” караючий меч РНБО – експерт

“Влада Президента в Україні дуже слабка, тому Володимир Зеленський перейшов у контрнаступ задля її посилення, використовуючи РНБО. Але дуже ймовірно, що за 2-3 місяці ми побачимо, як “зламається” й цей інструмент”, – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Олексій Дорошенко, інформує UAINFO.org.

“Рада національної безпеки й оборони має свої повноваження, які на мою думку вона перевищує в багатьох питаннях, що були вже проголосовані та закріплені указом Президента. Після перших чисто економічних санкцій уже помітно бродіння серед членів РНБО. А це означає, що скоро почнуться ротації в Раді нацбезпеки й оборони, оскільки персональний склад формує гарант Конституції.

Можуть бути виведені зі складу ті, хто не знаходиться там за своєю посадою, а таких лише 6 з 21. А вже в найближчий час можемо побачити відкриття проваджень проти всіх або окремих членів РНБО за перевищення своїх повноважень та захоплення державної влади. Зараз механізм санкцій працює безвідмовно, оскільки його члени не бачать персональної відповідальності за свої дії, які на думку юристів, іноді не є правовими. Нагадаю, що РНБО стало караючим мечем лише через те, що спочатку “зламалася” Верховна Рада, а потім Уряд став не дуже контрольованим, а ГПУ та СБУ постійно умивали руки від політичних чвар, – констатує Дорошенко.

Leave a comment

Добавить комментарий


Warning: mysqli_query(): (HY000/3): Error writing file '/tmp/MYfd=221' (OS errno 28 - No space left on device) in /var/www/www.gazetavv.com/data/www/gazetavv.com/wp-includes/class-wpdb.php on line 2349

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Будет ли Россия испытывать НАТО гибридными атаками?

Россия может начать испытывать НАТО "на прочность".

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...