Воскресенье , 28 Апрель 2024
Политика

Резніков: Росія готувала провокацію щодо обміну полоненими

Резніков розповів про провокацію Росії з обміном полоненими / фото УНІАН, Олександр Кузьмін

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков розповів, що Росія готувала провокацію щодо передавання Україні полонених.

Як повідомляє УНІАН, про це він заявив в ефірі ток-шоу “Право на владу”.

“Росіяни зробили такий трюк: вони сказали, що тих дев’ять, а потім чотири особи, про яких вони декларативно проговорили, – вони будуть віддаватися нібито Україні поза Мінським і Нормандським форматом. Вони сказали, що віддадуть тій людині, яка свято вірить у Мінські угоди, і назвали прізвище цього народного депутата. Але було акцентовано, що це іде поза Мінським та Нормандським форматом. Це була провокація”, – сказав міністр.

Резніков запевнив, що Україна на цю пропозицію не пристала і не пристане.

“У жодному разі. Якщо вони вважають, що вони хочуть віддати наших полонених, всіх ми заберемо. Леонід Макарович Кравчук готовий зустрічати разом із пані Людмилою Денісовою, уповноваженою Верховної Ради з прав людини, у будь-якому місці, на будь-якому КПВВ забрати людей і надати їм медичну допомогу. Ми готові забрати всіх наших без будь-яких умов та обмежень”, – додав він. 

16 січня низка російських ЗМІ поширила новину, що окупанти на Донбасі готові передати українській стороні деяких утримуваних у місцях позбавлення волі громадян України за посередництва Медведчука.

Кравчук заявив, що розцінює ці заяви керівництва «ЛДНР» як чергову спробу Росії ухилитися від виконання міжнародних домовленостей.

Водночас у МЗС звинуватили РФ у порушенні усталених механізмів звільнення утримуваних осіб на тимчасово окупованих українських територіях.

20 січня уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова заявила, що російські окупанти повинні передати Україні 9 утримуваних осіб.

22 січня Кравчук заявив, що приватна PR-акція Медведчука з перевезення полонених з окупованого Донбасу вже нездійсненна.

УНІАН

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.