Четверг , 2 Май 2024
Политика

Група “Слуги народу” ходили в офіс до їх “тіньового куратора” Павлюка перед голосуванням за бюджет-2021. ВІДЕО

Журналісти зафіксували регулярні візити цілої групи народних депутатів зі “Слуги народу” до офісу бізнесмена і ймовірного “тінього куратора” цієї групи Іллі Павлюка напередодні голосування Верховної Ради за держбюджет-2021. 

Про це йдеться в розслідуванні Анни Калюжної для Bihus.Info.

Починаючи з 24 листопада журналісти постійно помічали депутатів “Слуги народу” в офісі бізнесмена. Неодноразово сюди приходили Олег Марусяк, Богдан Торохтій, Сергій Бунін та Олександр Горобець. Журналісти також зафіксували візит нардепа Дмитра Соломчука. 

Бунін і Горобець приходили в офіс Павлюка і 15 грудня – прямо перед початком засідання Верховної Ради, де мав голосуватися бюджет на наступний рік. Сам бізнесмен в цей момент останній також був там. 

На запитання журналістів щодо візитів до офісу бізнесмена з сумнівною репутацією і ймовірну координацію дій, пов’язаних з голосуванням у парламенті, народні депутати надавали дуже різні відповіді. Так Сергій Бунін заявив, що не пам’ятає своїх візитів до офісу Павлюка, Олександр Горобець стверджує, що приходив не до бізнесмена, а до юриста, що вирішує його особисті справи.

Сам Павлюк в коментарі журналістам заявив, що він звичайний громадянин, який займається сільським господарством.За різними даними в умовну “групу Павлюка” в парламенті входить близько 30 народних депутатів, що вирізняються доволі злагодженими голосуваннями. Найчастіше умовна група голосує в інтересах олігарха Ріната Ахмєтова та його бізнесу.

Офіс Іллі Павлюка розташований в центрі Києва – на Шовковичній, в кількох десятках метрів від Офісу Президента, який сам бізнесмен регулярно відвідує. 

Павлюка називають “тіньовим куратором” однієї з груп в “Слузі народу”, хоча офіційно він бізнесмен, який займається транспортними перевезеннями і виробництвом курятини. Раніше Павлюк значився помічником регіонала Ігоря Калетника, який за президентства Віктора Януковича очолював митницю. Приблизно з того моменту ЗМІ почали називати Павлюка важливою фігурою в системі контрабанди у західній частині України. Більше дивіться в сюжеті.

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...