Воскресенье , 28 Апрель 2024
Политика

Угорщина поскаржилась на Україну в НАТО: генсек Альянсу відреагував

Генеральний секретар Організації північноатлантичного договору (НАТО) Єнс Столтенберг сподівається що Угорщина і Україна зможуть врегулювати двосторонні проблемні питання.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Столтенберг повідомив під час онлайн-прес-конференції за підсумками дводенного засідання глав МЗС країн-членів Альянсу, яке відбулося 1-2 грудня в режимі відеконференції.

Зокрема, його запитали, чи порушував сьогодні міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сійярто питання обшуків в офісах угорської меншини на Закарпатті, і якою була реакція інших міністрів.

“Я не збираюся вдаватися в деталі засекреченого обговорення на міністерській зустрічі НАТО. … добре відомо, що існує двостороння суперечка між Угорщиною та Україною, і я сподіваюся, що обидві країни зможуть її врегулювати”, – наголосив Столтенберг.

Він вважає, що сьогоднішня зустріч демонструє здатність продовжувати зміцнювати партнерство Альянсу з Україною.

“Ми здатні надавати більше підтримки, і ми також можемо зустрічатися на міністерському рівні для обговорення питань, які викликають спільну стурбованість”, – додав він.

Як повідомляв УНІАН, раніше Сійярто заявив, що поскаржився в НАТО і ОБСЄ через обшуки, проведені Службою безпеки України в офісах організацій угорської меншини на Закарпатті.

Обшуки в угорців: що відбулося на Закарпатті

30 листопада журналіст Віталій Глагола повідомив, що на Закарпатті співробітники СБУ влаштували обшуки у лідера партії КМКС (Партія угорців України) Василя Брензовича, а також у ще декількох осіб.

Кримінальне провадження стосується укладання фіктивних договорів угорських благодійних фондів. На думку правоохоронців, вони можуть завдати шкоди державній безпеці України.

Згодом Служба безпеки України підтвердила факт обшуків у функціонерів одного з благодійних фондів на Закарпатті. Правоохоронці також досліджують факти можливої діяльності, спрямованої на порушення державного суверенітету України.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.