Среда , 1 Май 2024
Политика

Суд просять скасувати результати “опитування Зеленського”, яке проводили на місцевих виборах

Окружний адміністративний суд Києва просять скасувати результати опитування, яке ініціював президент України Володимир Зеленський і яке провели під час місцевих виборів.

«На думку позивача, результати опитування можуть викривити думку українців щодо важливих питань, серед яких і національна безпека України. Наразі судом вирішується питання відкриття провадження в адміністративній справі», – розповіли в ОАСК, повідомляє Радіо Свобода.

13 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що одночасно з місцевими виборами в Україні відбудеться «загальнонаціональне опитування», на якому буде винесено п’ять питань. І Зеленський, і його оточення не раз заявляли, що це опитування не буде мати ніяких юридичних наслідків, хоча в партії Зеленського «Слуга народу» припускали «політичні наслідки».

В опитуванні могли взяти участь всі охочі, хоча його проводили не на всіх дільницях. Респондентам не потрібно було реєструватися й демонструвати документи, які засвідчують особистість. Окремі громадяни повідомляли, що проходили опитування по кілька разів.

26 жовтня в партії «Слуга народу» повідомили попередні результати опитування. 82,97% підтримали ідею довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах, 46,7% – створення вільної економічної зони на Донбасі (46,48% виступили проти цієї ідеї), 89,6% підтримали скорочення народних депутатів до 300, 64,88% – легалізацію канабісу в медичних цілях, 74,21% – право України на використання безпекових гарантій, визначених Будапештським меморандумом.

“Вечірні Вісті” 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...