Пятница , 3 Май 2024
Политика

Медведчук з його справою Стуса – це наша національна ганьба. Як Кучма з його справою Гонгадзе – Ігор Луценко

«Сьогодні Медведчук через суд заборонив публікувати у книзі Вахтанга Кіпіані розповідь про те, як він допомагав розправлятися з Василем Стусом.

Це тільки перша інстанція, але все одно печально», – Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав народний депутат ВР восьмого скликаннч Ігор Луценко.

«Я просто хочу дещо зафіксувати для історії і нагадати, як і чому Медведчук до сих пір десь на вершині владної піраміди, дає вказівки нам через суд, а ми – а ми усі десь тут.

Минулого року я опублікував оце відео з-під нафтобази під Дубно, Рівненської області. Воно набрало 8.5 тисяч перепостів, було використано у сюжетах загальнонаціональних телеканалів.

На цьому відео було показано чергу з бензовозів, у котрі розливають контрабандне пальне з Росії. Це пальне транспортувалося не просто контрабандою, а ще й через украдений у держави нафтопродуктопровід – котрий я, будучи депутатом, намагався повернути у державну власність, але котрий так і лишили у володінні Медведчука, завдяки саботажу Генпрокуратури та судів.

 

За 5 років попередньої влади Медведчук побудував величезну нафтову компанію, ставши фактичним власником всього ланцюга – мережі заправок Glusco, екс-державної, украденої труби нафтопереробних заводів у Росії і свердловин у Сибіру.

Одночасно він був делегований СБУ Василя Грицака у Тристоронню контактну групу у Мінську як офіційний представник України.

На виручені від контрабанди гроші він купив три великі загальнонаціональні телеканали – 112, Зік, Нюзван – і ще півдесятка телеканалів поменше. До речі, один із них – 112 – «віджимали» у попередніх власників за допомогою шантажу у справі про моє викрадення, про що я неодноразово заявляв. Канали Медведчук перетворив на брехливо-пропагандистські рупори, де 24 години на добу ллють бруд на Майдан, на Україну, на українських патріотів, де возвеличують убивць і виправдовують топ-корупціонерів минулих епох, примушують нас до капітуляції.

Словом, Медведчук – людина, котра більше усіх виграла через росйсько-українську війну, збагатилася і повернулася у велику політику завдяки нашому горю.

Причому зробила вона це нехитрим способом – явно перейшла на бік Путіна, стала його пропагандистським підрозділом тут, у нашому тилу. І це все за сприяння української влади, її Служби безпеки, Генеральної прокуратури та інших відомств.

Медведчук з його справою Стуса – це наша національна ганьба. Як Кучма з його справою Гонгадзе.

Допоки ми не покараємо цих упирів, у нас не буде ніякого майбутнього. Коли ми не притягнемо до відповідальності усіх їх помічників тут, годі думати про якусь нашу перспективу. Попереду ще багато роботи», – констатує Ігору Луценко.

“Вечірні Вісті” 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...