Четверг , 2 Май 2024
Политика

Партнерство України та США зміцнюватиметься незалежно від результатів виборів — посол

Стратегічне партнерство між США та Україною, а також підтримка українського народу з боку Вашингтона лише зміцнюватимуться незалежно від того, хто переможе на американських виборах цього року.

Таке переконання висловив у четвер посол України в США Володимир Єльченко під час вебінару, організованого Manor College, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Я впевнений, що, незалежно від того, хто отримає перемогу на виборах цього року в США, наша дружба та стратегічне партнерство продовжать міцнішати, оскільки і Україна, і Сполучені Штати твердо налаштовані на зміцнення цих відносин”, – підкреслив дипломат.

У цьому зв’язку він нагадав, що двопартійна підтримка українського народу в США зберігалася завжди з часів набуття Україною незалежності, і навіть раніше.

“Немає значення, хто керував Білим домом, або яка партія – Республіканська чи Демократична – контролювала Палату представників або Сенат. Сьогодні, коли Україна переживає найбільші виклики у своїй новітній історії, підтримка США і двопартійний консенсус залишаються твердими”,- наголосив Єльченко.

Посол також висловив вдячність американській стороні за “лідерську позицію щодо збереження трансатлантичної єдності та підвищення тиску на Росію за її агресивну і зловмисну поведінку”. У цьому зв’язку він підкреслив важливість збереження міжнародних санкцій допоки Росія не вийде з Донбасу та Криму.

“Кримська декларація, протистояння проєкту Nord Stream II, потужна санкційна політика, надання допомоги у сфері безпеки та оборони, у тому числі летальної зброї, допомога у трансформації наших Збройних сил є прикладами того, наскільки міцними є українсько-американські взаємини”, – наголосив дипломат.

Нагадаємо: 3 листопада у США відбудуться вибори глави Білого дому, а також частково до обох палат Конгресу США.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...