Понедельник , 6 Май 2024
Политика

Луценко нагадав про безчинства бойовиків Гиркіна: «заживо знімали шкіру, проводили кастрацію і знімали скальп»

Ексгенеральний прокурор України Юрій Луценко нагадав про безчинства банди Ігоря Гіркіна (Стрелкова) і Ігоря Безлер в 2014 році в Слов’янську і Горлівці після того, як журналіст Дмитро Гордон опублікував скандальне інтерв’ю з Гіркіним.

Вівторок, 19 травня 2020, 16:26   

Про це Юрій Луценко написав на своїй сторінці в Facebook.

“Ось сухі факти, якими я марно намагався достукатися до душ українських парламентаріїв: у Слов’янську і Горлівці ватажки незаконних збройних формувань Гіркин І.І. і Безлер І.М. влаштували справжні “катівні “, – повідомив Луценко.

Ексгенпрокурор процитував свідчення свідків і додав, що Гіркин в інтерв’ю Гордону не сказав ніякої цінної для слідства інформації.

Так, з показань потерпілого Х., якого утримували в різних місцях Горлівки і який був свідком тортури полонених електричним струмом, розпеченим електричним паяльником, тощо.

“Особи чеченської національності щовечора виводили полонених і кожного п’ятого розстрілювали. Під загрозою розстрілу полонених змушували ходити по замінованому полю, в результаті чого на мінах загинуло близько 80 осіб. Вони підвішували полонених і заживо знімали з них шкіру, змушуючи інших полонених за цим спостерігати. під загрозою розстрілу свідка Х. змушували розчленовувати й закопувати тіла закатованих полонених в поліетиленових мішках”, – написав Луценко.

Також він навів свідчення очевидця Б.

Він, за словами Луценка, був очевидцем того, як бойовики під командуванням Безлера розстріляли 36 полонених у дворі Горлівського міськвідділу внутрішніх справ.

“Також встановлено звірячі методи проведення Безлером допитів українських полонених в приміщенні горлівського відділу УБОЗ. Так, за вказівкою Безлера, бойовики просвердлили К. обидві ноги, здійснили його кастрацію і зняли скальп з голови. Від завданих тортур К. загинув. Такі звірячі методи застосовувалися і в інших місцях. Наприклад, під час незаконного утримання будівлі Луганської ОДА бойовиками під загальним керівництвом Грачова С.В. було замучено і повішений прокурора. Свердловська Луганської області Реву А.А.”, – зазначив Луценко.

Луценко нагадав, що слідство стосовно Гиркина і Безлера було завершено в січні 2019 року.

“Звичайно, журналіст Гордон вправі брати інтерв’ю у будь-кого. Американці, наприклад, брали інтерв’ю у самого Бен Ладена. Питання не в факті інтерв’ю, а в позиції, тональності, усмішках словами ворога. І саме це робить інтерв’ю Гордона з Гіркиним неприйнятним для мене”, – сказав Луценко.

 

bykvu.com

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Будет ли Россия испытывать НАТО гибридными атаками?

Россия может начать испытывать НАТО "на прочность".

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...