Среда , 26 Июнь 2024
Политика

Юлія Тимошенко: Конституційний суд має захистити права українців і зупинити крадіжку землі

Фракція «Батьківщина» спільно з групою «За майбутнє» ухвалили рішення оскаржити у Конституційному суді підписаний президентом Зеленським закон про розпродаж сільськогосподарської землі й добитися того, щоб цей документ був визнаний неконституційним і не набрав чинності.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час брифінгу у Верховній Раді.

«Обміняти землю на різані папірці, які нам обіцяв МВФ, – це абсурд і повна здача національних інтересів України. Тому цей закон не може набути чинності, він повинен бути скасований Конституційним судом. Саме тому наші дві фракції звертаються до Конституційного суду. Я переконана, що ми повернемо Україні українську землю разом з нашим суверенітетом і можливістю розвитку», – наголосила Юлія Тимошенко.

Голова «Батьківщини» зауважила, що лише український народ на референдумі має право вирішувати долю сільськогосподарської землі.

«Ми вважаємо, що допоки не буде проведений всеукраїнський референдум і у власника сільськогосподарської землі, у громадян України, не запитают, чи можна продавати їхню власність, чи не можна. Без референдуму, знаючи, що 75% людей проти – це афера, авантюра і корупція. І ми з’ясуємо, хто і скільки грошей із глобального простору у якості хабара отримав за просування та прийняття цього закону», – застерегла Юлія Тимошенко.

Кожен, хто був причетний до земельної афери влади, зауважила лідер «Батьківщини», відповідатиме за вчинений злочин згідно з Кримінальним кодексом.

«Підписавши цей закон, президент порушив Кримінальний кодекс. Він пішов проти безпеки України, проти суверенітету України, проти інтересів людей. Цей закон про крадіжку території та землі в українського народу. Цей кримінальний злочин без будь-яких сумнівів буде розслідуваний, коли теперішній балаган відійде від влади. І персональну відповідальність за це буде нести президент України Володимир Зеленський», – резюмувала Юлія Тимошенко.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Украина и ЕС подписали кредитное соглашение к Ukraine Facility

Украина и Европейский Союз подписали важное кредитное соглашение в рамках Ukraine Facility.

Сколько Украина получит денег благодаря замороженным активам РФ? МИД Нидерландов

ЕС выделит украинскому государству 1,4 миллиарда евро, которые были получены благодаря замороженным...

США оштрафовали авиаперевозчика из Турции за полеты в Россию

Турецкая чартерная компания Air Sapphire оштрафована правительством Соединённых Штатов Америки.

США резко высказались в адрес Вьетнама из-за визита Путина в Ханой

Действующий лидер Российской Федерации Владимир Путин планирует посетить столицу Вьетнама.