Четверг , 2 Май 2024
Политика

Рейтинг: Лідером серед кандидатів на посаду міського голови Києва є Віталій Кличко

Соціологічна група «Рейтинг» провела опитування щодо суспільно-політичних настоїв киян.

Так згідно з результатами дослідження лідером серед кандидатів на посаду міського голови Києва є Віталій Кличко. Його за умови проведення виборів найближчим часом підтримали б 38,7% тих, хто визначився із вибором та має намір взяти участь у голосуванні. С.Притулу підтримали б 9,1% таких опитаних, О.Ткаченка – 8,8%, А.Пальчевського – 8,2%, О.Омельченка – 6,4%, О.Попова – 5,2%, Б.Березу – 4,4%. Рейтинги інших кандидатів – менше 4%. Не визначилися з вибором – близько чверті опитаних.

•    Моделювання другого туру виборів міського голови дало наступні результати: за умови виходу до нього В.Кличка та інших рейтингових кандидатів діючий мер переміг би за усіх варіантів комбінацій. Так, у парі з О.Ткаченком В.Кличка готові підтримати 47% опитаних, за кандидата від партії «Слуга народу» -18%. У парі з С.Притулою – 48% проти 20%, у парі з А.Пальчевським – 49% проти 19% на користь очільника Києва.

•    Лідером електоральних симпатій на виборах до міської ради є партія «Слуга народу». Її підтримують 22,3% тих, хто визначився і має намір взяти участь у виборах. 18,6% таких опитаних проголосували б за партію «Європейська солідарність», 13,5% – за партію «УДАР», 9,4% – партію «Батьківщина», 7,2% – партію «Опозиційна платформа – За життя», 5,9% – партію «Голос», 3,8% – партію Шарія, 3,2% – партію «Сила і честь». Рейтинг інших політичних сил – менше 3%. Не визначилися із вибором близько чверті опитаних.

Аудиторія: мешканці Києва від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews – телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження не більше 2,2%. Терміни проведення: 4-7 квітня 2020 р.


«Вечірні Вісті»

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...