Вторник , 30 Апрель 2024
Политика

Рябошапка відреагував на відсторонення Трепака: Це реванш

Ексгенпрокурор Руслан Рябошапка вважає, що усунення Віктора Трепака від усіх резонансних справ є надзвичайно поганим рішенням. Адже це ставить під загрозу професійного розслідування, зокрема, вбивства Катерини Гандзюк.

Про це він сказав в ефірі 24 каналу та пояснив, що Трепак був людиною, яка дала нове життя розслідуванню справі вбивства активістки.

“Це надзвичайно погане рішення усунути Трепака від продовження здійснювати процесуальне керівництво в справі Гандзюк, оскільки він був людиною, яка, можна сказати, “вдихнула нове життя” в це розслідування. Завдяки йому вдалось з’ясувати місце перебування одного з ключових підозрюваних – Олексія Левіна, і дуже швидко екстрадувати його з Болгарії”, – зазначив він. 

Трепак – це людина в Офісі генпрокуора, яка має системне і комплексне бачення того, як це розслідування може рухатись далі. Я думаю, що Венедіктовій ця справ не особливого цікава, але президент Володимир Зеленський ще рік тому взяв на себе відповідальність за те, що злочин буде розслідуваний,
– зазначив Рябошапка.

Він вважає, що тепер, коли Трепак пішов з Офісу генпрокурора, ми можемо забути про те, що справа буде розслідуватись у належний спосіб.

Окрім цього, колишній генпрокурор пригадав, що Венедіктова усунувала Трепака й від справи нападів на Сергія Стерненка. Він вважає, це справжнім реваншом, адже воно може знову повернутись в руки Нацполіціії.

Восени минулого року ми забрали цю справу з провадження Нацполіції, бо мали інформацію, що до нападів могли бути причетні працівники поліція – як колишні, так і чинні,
– сказав ексочільник Офісу генпрокурора.  

“Саме розслідування було неефективним. У самому розслідуванні було дві експертизи, які були протилежні, і ми розуміли, що подальше розслідування буде спрямовуватись лише з метою притягнути виключно Стерненка до відповідальності, не враховуючи обставини, які були супутніми цьому нападу”, – додав Рябошапка.

На запитання, чи можна процесуально вплинути на те, щоб справа знову не відійшла до Нацполіції, він відповів: “Це повноваження генпрокурора або його заступника змінювати підслідність. Вплинути можна виключно через публічний тиск на Офіс генпрокурора, щоб таке рішення не приймалось”.

24tv.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.