Вторник , 30 Апрель 2024
Политика

Меджліс кримських татар назвав заяву Шмигаля щодо води в Крим підлим ударом в спину

Меджліс кримськотатарського народу закликає новий уряд Дениса Шмигаля до консультацій, щоб не допускати “капітулянтських” заяв на тлі посилення в Криму репресій.Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Facebook

“Скандальна заява новообраного прем’єр-міністра Дениса Шмигаля про можливість подачі води по Північно-Кримському каналу в тимчасово окупований Крим, озвучена ним на тлі посилювання в Криму репресій і переслідування кримських татар і етнічних українців з боку російських окупантів, по суті, стало підлим ударом в спину тих, хто не змирився з окупацією Криму і залишаються вірними Українській державі.

Ситуацію не змінило термінове пояснення прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, розміщене їм згодом на своїй фейсбучній сторінці”, – написав він.

Чубаров наголошує, що низка капітулянтських заяв останнього часу щодо Криму з боку окремих українських політиків і посадових осіб, дезорієнтують міжнародні організації і міжнародних партнерів, які прагнуть підтримати Україну у відновленні її територіальної цілісності.

На його думку, абсолютно неприпустимими є спроби прикриття подібних “ініціатив” нібито турботою про громадян України, які проживають в окупованому Росією Криму.

Керівник Меджлісу підкреслює, що будь-які поступки Росії з боку України або її міжнародних партнерів лише посилюють репресивну політику Кремля стосовно громадян України, які проживають у тимчасово окупованому Криму, в першу чергу проти кримськотатарського народу.

Відновлення водопостачання Криму по Північно-Кримському каналу необхідно Москві для зміцнення і розширення російської військової присутності в окупованому нею Криму, а також для облаштування нових поселень для колонізації окупованого півострова громадянами РФ, яких заселяють з метою витіснення корінного народу Криму – кримськотатарського народу і етнічних українців.

“З метою консолідації, як всередині України, так і на міжнародному рівні, всіх зусиль, спрямованих на якнайшвидшу деокупацію Криму і відновлення державного суверенітету України над Кримом, Меджліс кримськотатарського народу закликає прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, а також новопризначених членів Кабінету міністрів, як і всі політичні і громадські організації України, до постійних консультацій і взаємодії з Меджлісом кримськотатарського народу”, – констатував Чубаров.

pravda.com.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.