Суббота , 4 Май 2024
Политика

Петра Ющенка позбавили докторського ступеня за плагіат у дисертації

Брат третього президента України Віктора Ющенка, депутат Верховної Ради трьох скликань Петро Ющенко позбавлений ступеня доктора наук за плагіат у дисертації. Відповідне рішення було винесено Атестаційною колегією Міністерства освіти і науки України на засіданні в середу, 26 лютого, повідомляє пресслужба МОН.

Колегія скасувала рішення Вченої ради Д 29.053.02 про присудження Ющенку Петру Андрійовичу ступеня доктора історичних наук за спеціальністю 07.00.01 “Історія України”.

Рішення свідчить, що дослідження Ющенка-старшого на тему “Київоруська спадщина в історичній пам’яті українського суспільства (XII – початок XXI ст.)” “не відповідає вимогам, що висуваються до дисертацій, не містить авторських наукових положень і науково обґрунтованого результату в галузі історичної науки, що вирішує важливу наукову або науково-прикладну проблему, містить текстові запозичення і некоректні посилання”.

Петро Ющенко захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора історичних наук у вченій раді Національного педагогічного університету імені Драгоманова 12 вересня 2019 року.

Група українських істориків і археологів написали листа до Міністерства освіти і науки з вимогою скасувати присвоєння Ющенку докторського ступеня. Укладачі звернення вказали на суттєві порушення наукової доброчесності здобувача, зокрема, на масштабний плагіат. Підписи під листом поставили 23 дослідники.

dt.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Будет ли Россия испытывать НАТО гибридными атаками?

Россия может начать испытывать НАТО "на прочность".

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...