Суббота , 4 Май 2024
Политика

Юлія Тимошенко: Наша головна вимога – референдум (відео)

Пропрезидентська більшість у парламенті, всупереч волі людей, намагається протягнути закон про розпродаж сільськогосподарської землі й позбавити українців майбутнього. Не можна допустити втілення антинародного плану влади.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Президент знає, що 75% людей в країні проти розпродажу землі. Але замість того, щоб запитати в українців, чи хочуть вони продавати землю, чи ні, він ламає через коліно депутатів, парламент і протягує цей закон на догоду глобальним фінансовим спекулянтам, які вже побачили нашу землю як свою власність», – наголосила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» переконана, що сьогодні правильним шляхом для України буде розвиток власного фермерства згідно зі світовим досвідом та створення вітчизняного банку землі.

«Наш шлях – це надання фермерам кредитів, достатніх для того, щоб виростити врожай і переробити його в готову екологічно чисту продукцію. Наш шлях – це підтримка фермерських сімейних господарств, малих та середніх сільгосптоваровиробників. Наш план полягає в тому, щоб ті люди, які мають паї та хочуть їх продати, могли це зробити, продавши свою землю у спеціально створений державний банк землі за ринковими цінами. А потім цей державний банк міг би давати цю землю в оренду тим господарствам, які хочуть її обробляти», – зазначила Юлія Тимошенко.

Голова «Батьківщини» зауважила, що доля української землі сьогодні залежить не лише від рішень пропрезидентської монобільшості, а й від згуртованості та волі українських людей, які прагнуть бути господарями на власній землі.

«Сьогодні кожен може захистити Україну – своїм правильним ставленням, своїми адекватними оцінками, своєю роботою з депутатами від «Слуги народу» в регіонах. А ми, як команда «Батьківщини», зробимо все можливе для того, щоб припинити цю вакханалію зовнішнього управління і не допустити ухвалення закону про розпродаж землі», – резюмувала Юлія Тимошенко.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Будет ли Россия испытывать НАТО гибридными атаками?

Россия может начать испытывать НАТО "на прочность".

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...