Суббота , 4 Май 2024
Политика

Юлія Тимошенко: Мусимо завадити іноземним спекулянтам скупити Україну

Юлія Тимошенко та Сергій Власенко зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт про державну реєстрацію суб’єктів лобіювання та здійснення лобіювання в Україні (№3059). Документ має захистити державу від міжнародних аферистів, чиї інтереси наполегливо відстоює некомпетентна влада.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко на пресконференції в Києві.

«На основі американського закону про розкриття лобістської діяльності ми підготували наш законопроєкт, адаптувавши його до українських реалій. Якщо ми хочемо знати, хто ляльководить сьогодні нашими міністрами, президентом, депутатами – нам потрібно цей закон негайно приймати й ми будемо на цьому наполягати», – наголосила Юлія Тимошенко.

Голова партії зазначила, що в поданий проєкт закону передбачає створення єдиного відкритого реєстру лобістів – людей, які відстоюють інтереси окремих держав та компаній; кожен, хто взяв гроші за лобізм, особливо з-за кордону, має прозвітувати, за що він їх отримав; лобіст зобов’язаний зареєструватися сам та реєструвати кожен свій контракт; чиновник отримує право поцікавитися у кожного свого відвідувача, чи не є він лобістом.

«Я переконана – якщо ми зможемо достатньо швидко цей закон прийняти, це допоможе нам захистити наші надра, наші підприємства, наші ресурси та найголовніше – захистити нашу українську землю. В країні треба наводити порядок, бо сьогодні до нас їдуть аферисти з усього світу, і кожен з них має за мету наші з вами українські ресурси просто привласнити та використати у приватних інтересах. Тому наша команда буде робити все можливе, щоб захистити країну», – резюмувала Юлія Тимошенко.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Будет ли Россия испытывать НАТО гибридными атаками?

Россия может начать испытывать НАТО "на прочность".

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...