Четверг , 2 Май 2024
Политика

«Скажене Весілля» по-литовськи: вперше в історії виходить у прокат закордонна адаптація українського фільму

Найгучніша комедія 2018 року «Скажене Весілля» стала першим українським кінотеатральним форматом, що був адаптований за кордоном: 31 січня у Литві відбудеться прем’єра фільму «Importinis jaunikis» («Імпортний наречений»).

На початку 2019 року компанія FILM.UA Distribution уклала угоду з «ACME Film» – найбільшою кінопрокатною компанією в країнах Балтії. Вона виробляє найпопулярніші фільми у Литві. Компанія придбала права на виробництво локальної адаптованої версії «Скаженого Весілля» з опціоном виробництва латвійської і естонської версій фільму. «Скажене Весілля» є першим випадком експорту власного оригінального формату фільму, створеного в Україні.

І ось литовська версія вже виходить у широкий прокат! 

Головну роль нареченого зіграв Феліпе Габріель Дос Сантос Ксав’є – відомий бразильський футболіст, мультихудожник та модель, відеоблогер YouTube, який мешкає в Латвії. Феліпе знайшли саме через блог, у якому він розповідає, як вчить латвійську мову. А завдяки зйомкам в «Імпортному нареченому» він заговорив і литовською.

Цікаво, що національні акценти трохи змістилися й з іншим героєм: улюбленця українського глядача Ашота литовські продюсери зробили не вірменином, а вихідцем з Туреччини.

«Було більше ніж легко адаптувати сценарій до локального литовського ринку, – ділиться враженнями продюсер литовської адаптації Жилвінас Науйокас. – Не тільки через те, що ми, як східні європейці, маємо багато спільного в культурі, а ще й тому, що й досі маємо схожі традиції та традиційне мислення. Наприклад – бути кращими за своїх сусідів, хизуватися достатком чи успіхами навіть якщо це не робить нас щасливішими. І це мислення часто доводить до комічних ситуацій. Історія «Скаженого» є, беззаперечно, універсальною для будь-якої країни, адже у сусіда завжди трава зеленіша. І від самого початку ми були певні, що це вийде чудова адаптація».

“Вечірні Вісті”

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...