Четверг , 2 Май 2024
Политика

Юлія Тимошенко: Люди мають знати правду – влада корумпована аграрними корпораціями і спекулянтами

Президент Зеленський поспішає проштовхнути законопроєкти про розпродаж землі, тому що діє в інтересах аграрних монополій, які прагнуть якнайшвидше захопити українську землю. Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі телеканалу «112. Україна».

«Подивіться, на всі ключові державні посади, що відповідають за аграрну політику, Зеленський призначив ставлеників великих кланових олігархічних груп. Зрозуміло, в чиїх інтересах вони діють. Ви гадаєте, що це зроблено просто так? Чи це корупція і відверте хабарництво?», – зауважила Юлія Тимошенко.

«Керувати аграрним комітетом, – нагадала лідер «Батьківщини», – призначили пана Сольського, прямо пов’язаного з корпорацією, що прибрала до своїх рук більш як 50 тисяч гектарів землі. Це прямий конфлікт інтересів і це заборонено законодавством України. Але це не заважає Сольському ухвалювати в комітеті рішення про продаж землі. Фактично – продаж на свою користь. Зрозуміло, що для цього вони порушують всі можливі й неможливі норми, проводять таємні засідання тощо».

«Заступники міністра Мілованова – продовжила Юлія Тимошенко, – всі останні роки працювали на великі корпорації, які прагнуть скупити українську землю».

За її словами, йдеться про фактичну здачу країни в оренду вітчизняним олігархам і міжнародним спекулянтам, адже «президент не знає, як управляти країною й оптом віддає іноземцям всі наші ресурси».

Лідер «Батьківщини» наголосила, що половина нинішнього складу уряду так чи інакше працювала лобістами іноземних корпорацій і фондів.

«Наглядові ради державних монополій, які розпоряджаються фінансами і впливають на стратегічний розвиток, призначаються з таких самих лобістів. 80% Наглядової ради НАК «Нафтогаз» взагалі складають іноземці, – наголосила Юлія Тимошенко. – В Укрзалізниці їх навіть 86%».

За словами політика, українці голосували за зовсім інше, а тепер їм нав’язують почуття провини за їхній вибір.

«Народ за 28 років змучився і вірив у диво, але його не сталося. Люди були ошукані серіалами, рекламними роликами, їх системно і професійно дурили», – вважає Юлія Тимошенко.

Як приклад, вона навела епізод із серіалу «Слуга народу», за яким головний герой сміливо «послав» Міжнародний валютний фонд і виголосив палку патріотичну промову.

«А що відбувається насправді? Президент принижено просить у борг 5 мільярдів доларів, заганяючи країну у ще глибшу боргову яму. Люди мають знати правду і розуміти, що відбувається», – підсумувала Юлія Тимошенко.

 

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...