Среда , 1 Май 2024
Политика

Андрій Ніколаєнко: Податковий законопроєкт у його теперішньому вигляді – рейдерський та несправедливий

Законопроєкт №1210 просуває небезпечну думку, що найкращий спосіб діалогу з сумлінним бізнесом – це його примус та закладає у діяльність новоствореної податкової служби України «каральну» модель взаємодії з платниками податків.

Про це заявив народний депутат від «Батьківщини», член комітету з фінансів, податкової та митної політики Андрій Ніколаєнко під час виступу із трибуни Верховної Ради.

«Влада своїми діями вже вивела на вуличні протести тисячі ФОПів та аграріїв, а у разі ухвалення законопроєкту №1210 у його теперішньому вигляді, на страйки вже вийдуть гірники, металурги та залишки середнього класу, хто ще не емігрував з України», – заявив Ніколаєнко.

За словами депутата, Раді потрібно ухвалити зважене рішення, бо за волюнтаристськими положеннями законопроєкту стоять десятки тисяч робочих місць, які можуть зникнути. Наприклад, у тому ж газодобуванні, де законопроєктом прибирається мотиваційна ставка ренти на видобуток газу на нових свердловинах. І Україна фактично може згорнути програму енергонезалежності від тієї ж Росії.

«Такі важливі для економіки закони мають вносити не депутати, а уряд. І саме уряд має пояснювати, в чому полягає його стратегія у таких чутливих питаннях, як він буде наповнювати економіку та як будуть збиратися податки. Цей законопроєкт – вбивство української економіки!», – резюмував Андрій Ніколаєнко.

 

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.