Четверг , 2 Май 2024
Политика

Валентин Наливайченко: Формула успіху України – це поєднання євроінтеграції та реінтеграції Донбасу, і головне – діяти!

Валентин Наливайченко ініціює створення об’єднавчої громадської платформи «Інтегрована Україна».

9 грудня на переговорах у нормандському форматі українська делегація має представити національний план відновлення миру. Відповідні пропозиції та рішення будуть направлені президентові Володимиру Зеленському за підсумками круглого столу «Євроінтеграція + реінтеграція Донбасу = формула успіху України», який відбувся у четвер, 28 листопада, у парламенті.

«Настав час новій владі підняти планку, в тому числі й над мінськими угодами, і діяти. Їхати 9 грудня у Париж треба з національним планом відновлення миру, відстоювати національні інтереси, а не ховатися за зачиненими дверима», -зауважив народний депутат від «Батьківщини», секретар парламентського комітету з питань інтеграції України з ЄС Валентин Наливайченко.

Під час заходу він ініціював створення в Україні об’єднавчої громадської платформи «Інтегрована Україна» (Integrated Ukraine).

«Від сьогодні починає діяти громадська ініціатива, яка втілюватиме у життя формулу успіху України, а саме – поєднання євроінтеграції та реінтеграції тимчасово окупованих територій», – наголосив Валентин Наливайченко.

Учасники дискусії були одностайними: об’єднання двох ключових пріоритетів – це дія для успіху об’єднаної європейської України.

Однією з ключових ініціатив платформи «Інтегрована Україна» стане створення міжнародного економічного фонду для реінтеграції та відбудови Донбасу.

«Реінтеграція Донбасу неможлива без економічної підтримки та фінансів. І країни-члени ЄС готові нам допомагати. Їм треба показати чіткий план дій і бачення – як ми будемо об’єднувати зусилля та працювати. Настав час об’єднати міжнародних донорів в єдиний міжнародний економічний фонд і спрямувати його на допомогу людям», – пояснив парламентар.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...