Четверг , 2 Май 2024
Политика

Юлія Тимошенко вказала на небезпеки законопроєкту про продаж землі, який проштовхує влада (відео)

Земельні ресурси, які має Україна, дозволяють їй стати однією з найпотужніших аграрних держав на континенті. Але в цьому не зацікавлені транснаціональні корпорації, які наполягають на якнайшвидшому розпродажі української землі й за допомогою влади проштовхують закон, що перетворює українців на рабів у власній країні.

Про це заявила Юлія Тимошенко під час виступу у Парламенті, повідомляє ba.org.ua.

Лідер «Батьківщини» закликала депутатів усвідомити свою відповідальність та виокремила загрози, які містяться у запропонованому владою документі.

«Законопроєкт не просто створює можливості для продажу землі. Там нічого не вказано про те, що її не зможуть купувати люди з подвійним громадянством. І хто захистить нас від того, що цим особам не буде потім підкинута ідея про відокремлення України земель, які знаходяться у їхній власності?» – запитала Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» також наголосила, що ще небезпечнішим є надання права купувати землю юридичним особам, в тому числі з участю іноземного капіталу.

«Сім мільйонів гектарів землі сьогодні вже належить компаніям, які зареєстровані в Україні, але їх контрольний пакет знаходиться у власності іноземних корпорацій. Фактично ці землі вже сьогодні не працюють на Україну, а українці від них не мають прибутку. В той час, як кожна країна бореться за те, щоб її ресурси належали її громадянам», – зауважила Юлія Тимошенко.

Політик наголосила, що в жодній цивілізованій країні немає практики продажу такої великої кількості землі в одні руки, як це запропоновано у владному законопроєкті.

«Одним з пунктів закону визначено, що в одні руки можна продавати 0,5% всієї сільськогосподарської землі, тобто 210 тисяч гектарів. Такого немає в жодній країні світу. Це означатиме легалізацію концентрації земель у власності агрохолдингів, в тому числі іноземних, у яких зараз у користуванні по 600-800 тисяч гектарів».

До того ж владний проєкт закону передбачає, що фермери, яким належить право постійного користування, будуть змушені викупляти земельні ділянки, які вони обробляють десятиріччями, за тією ж ціною, яку можуть запропонувати іноземні претенденти.

Як наголосила лідер «Батьківщини», у нас є два шляхи: або будувати власну економіку в інтересах свого народу,  або віддати країну в управління транснаціональним корпораціям, перетворити українців на персонал, що їх обслуговує, а саму Україну – на державу третього світу, яка не впливатиме на власне майбутнє.

«Кожен голос буде мати значення, панове депутати. Не допустіть трагедії!» – закликала Юлія Тимошенко.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...