Пятница , 3 Май 2024
Политика

Представники «Батьківщини» пройшли міжнародне навчання у Будапешті

Представники «Батьківщини» взяли часть у першому етапі міжнародної навчальної програми How Europe Works, яку проводив Інститут Роберта Шумана з 29 жовтня по 1 листопада у Будапешті (Угорщина).

У навчанні взяли участь представники політичних партій-членів та партнерів Європейської Народної Партії (EPP) з Грузії, Вірменії, Молдови, Білорусі та України.

Партію «Батьківщина» на цьому заході представили заступник голови Київської міської парторганізації Олексій Захарченко та представники Київського й Харківського осередків Олег Борис і Таїсія Сазонова.

«Таке навчання дуже корисне для отримання нових практичних знань, європейських форматів та методологій роботи партій. Європейський вибір України був закріплений у Конституції України й іншого шляху в нас не може бути. Тому сьогодні дуже важливо зрозуміти, як працюють інституції ЄС і яке місце може зайняти в них Україна. Водночас, це чудова платформа для донесення українських меседжів до європейських політиків», – наголосив Олексій Захарченко.

 

Протягом навчальної програми учасники слухали лекції про роботу європейських інституцій від провідних політичних експертів, дипломатів, політологів та політичних консультантів, мали зустрічі в державних установах Угорщини, а також виконували  практичні завдання. Варто зазначити, що важливим аспектом навчання стало налагодження прямої комунікації з представниками партнерських партій країн «Східного партнерства».

«Це були насичені дні стажування та вивчення роботи Європейських структур. Однозначно, що для країн «Східного партнерства» такі обміни є надзвичайно важливими – це своєрідний місток між Європою і потенційними її членами. Але найважливішим аспектом я вважаю те, що молоді політики з різних країн об’єднуються, діляться досвідом і набувають нових практичних навичок. Ми – майбутнє Європи й тільки від нас залежить, якою вона буде!» – додав Олег Борис.

Другий етап програми відбудеться на початку грудня в Брюсселі (Бельгія). Учасники матимуть змогу відвідати Європейський парламент, Європейську комісію, Європейську раду, Офіс НАТО у Європі та інші інституції.

 

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...