Понедельник , 6 Май 2024
Политика

Юлія Тимошенко: Ми зберегли ГТС для українського народу (відео)

Верховна Рада ухвалила Закон про внесення змін до деяких законів України у зв’язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу (№2239-1).

Депутати підтримали поправки «Батьківщини», які дозволять зберегти українську газотранспортну систему в держаній власності й захистити її від спроб крадіжки, і ухвалили законопроєкт №2239-1 в цілому.

«ГТС та лінії електропередач не можуть бути приватизовані, продані та передані в управління, в оренду, та будь-які інші маніпуляції з ними неможливі. Ми домовились про те, що повністю з усіх законів України будуть видалені ті позиції, які, по суті, передбачали речі, які зраджували інтерес України», – заявила Юлія Тимошенко, виступаючи з трибуни Верховної Ради під час розгляду документу.

Лідер партії наголосила, що ухвалення законопроєкту в редакції уряду означало б, що стратегічні енергетичні об’єкти України відійшли б в управління іноземним корпораціям. Однак, завдяки принциповій позиції «Батьківщини» та злагодженій роботі в комітеті, ці ризики було знято.

«Ми проголосували в комітеті за те, що всі статті, які передбачають управління не державою, а якимось невідомими світовими корпораціями, будуть вилучені. Тому що все, що має сьогодні народ України, управляється Кабінетом міністрів, і держава мусить цим опікуватися», – сказала Голова фракції.

Лідер «Батьківщини» окремо подякувала депутатам від фракції «Слуга народу» «за плідну спільну роботу і державницьку позицію в інтересах людей».

За  її словами, це дозволило не лише зберегти національну власність, а й довело, що нинішній парламент – «колосальна сила, спроможна змінити життя країни на краще».

«Наша Верховна Рада перетворюється з окремих людей, які сюди потрапили, в реальний орган парламентаризму країни. І це є прикладом того, як можна сьогодні реально, красиво та успішно будувати Україну», – підсумувала Юлія Тимошенко.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Будет ли Россия испытывать НАТО гибридными атаками?

Россия может начать испытывать НАТО "на прочность".

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...