Четверг , 2 Май 2024
Политика

Вадим Івченко: Ми знову зупинили спробу протягнути рішення про продаж землі за спиною народу

Ринок землі в такому вигляді, у якому його зараз хоче протиснути уряд, стане згубним і для невеликих сільгоспвиробників, і для села в цілому.

Про це вчора під час засідання Штабу захисту рідної землі, ініціатором створення якого виступила Асоціація фермерів і приватних землевласників України, заявив народний депутат від фракції «Батьківщини» Вадим Івченко.

За його словами, запровадження ринку землі є доленосним рішенням для України, але провладна більшість намагається протягнути це рішення без всебічного обговорення та без проведення всеукраїнського референдуму.

Водночас, політик зауважив, що частина депутатів з провладної фракції все ж таки зрозуміла всю небезпеку швидкого відкриття ринку землі та не підтримує урядовий законопроект.

«Вдала реалізація прогресивних реформ потребує міцної економіки, яка б сформувала переваги для українських фермерів. А говорити про класичний ринок під час війни і тоді, коли країна перебуває у стані економічної кризи – це крок до її знищення!» – наголосив він.

Вадим Івченко нагадав про таємне зібрання аграрного Комітету ВРУ, на якому з порушенням всіх відомих норм і законів було протягнуто законопроект за авторством голови комітету.

«За спільним рішенням голів фракцій і керівництва парламенту ранкове таємне зібрання окремих членів аграрного комітету, а також рішення, яке вони винесли, визнані нелегітимними. Повноцінне засідання комітету за участі всіх небайдужих відбудеться наступного пленарного тижня», – підсумував представник «Батьківщини».

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...