Вторник , 30 Апрель 2024
Политика

Іван Крулько: Українська формула миру – спочатку безпекові процеси, потім політичні

Сьогодні Україні вкрай важливо не вестись на написані у Кремлі формули, а вибудовувати свою формулу миру, яка будь-який сценарій зможе підпорядкувати українським інтересам.

На цьому наголосив заступник Голови партії «Батьківщина» Іван Крулько під час ток-шоу «Протистояння» на телеканалі NewsOne.

За його словами, українська формула миру передбачає виведення з Донбасу російських військ, відновлення контролю за кордоном з Росією, повернення дії українських законів, повернення вимушених переселенців до своїх домівок і право власності на майно.

«Лише потім перейти до політичного процесу та виборів за українськими законами. Позитивний висновок ОБСЄ – має стати реперною точкою для початку тимчасової дії закону про особливий статус Донбасу на час відновлення. Чому тимчасової? Бо якщо піти в особливі статуси, то завтра їх захочуть Закарпаття, Буковина, Львівщина, Одещина тощо. І це буде не Україна», – уточнив політик.

За оцінками народного депутата, зараз Україна та її президент опинились у ситуації цугцвангу, коли кожен наступний крок може призвести до ще більшої помилки.

«Україні намагаються «нав’язати» інтереси Кремля, які зводяться до припинення існування Української держави і перетворення її на свою колонію. Маємо не допустити цього! Тому політичний процес має йти за безпековим, а не навпаки. Це і є українська формула миру, на якій наполягає «Батьківщина» і, якою має оперувати Президент України у нормандському форматі», – підсумував народний депутат.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.