Суббота , 4 Май 2024
Политика

Смешко і Пальчевський наздоганяють Кличка на виборах мера Києва

Останні соціологічні опитування показують, що в даний час у киян є запит на зміну влади в місті.

Так, згідно з опитуванням Всеукраїнської соціологічної служби, що проводилося з 23 вересня по 1 жовтня 2019 р., діючий мер столиці Віталій Кличко набирає 16,1% голосів виборців, а за ним з розривом в 3,5% слідує Андрій Пальчевський, який набрав 12,6 %, та Ігор Смешко, який отримав 10,8% підтримки.

У Сергія Притули – 8,7%, Олександра Ткаченко – 3,5%, Борислава Берези – 2,5%. 4,2% опитаних підтримали інших кандидатів, 32,4% не визначилися з вибором.

Згідно з результатами опитування, підтримка партій на виборах до Київради розподілилася наступним чином: якби вибори проводилися у ці дні, 43,3% голосів виборців отримала б партія «Слуга народу». З практично семиразовим відривом за нею йдуть «Європейська солідарність» (6,2%) і «Батьківщина» (6,2%).

«Опозиційна платформа – «За життя» набирає 4,5%, «Голос» – 4,3%, «Сила і честь» – 3,7%, «УДАР» Віталія Кличка – 3,3%, ВО «Свобода» – 2%, «Опозиційний блок» – 1,5%, «Громадянська позиція» – 1,5%, «Радикальна партія» Олега Ляшка – 1,3%. Нікому не довіряють 3,3% опитаних, не визначилися з вибором 13,5%, не братимуть участі в голосуванні 5,4%.

Стосовно підтримки можливих кандидатів на президентських виборах, якби в ці дні проходили президентські вибори, рейтинги розподілилися б наступним чином: Володимира Зеленського підтримали б 50,0% виборців, Петра Порошенка – 7,9%, Юлію Тимошенко – 6,4%, Ігоря Смешко – 4,4%, Юрія Бойка – 2,5%, Анатолія Гриценка – 2,4%, Олега Ляшка – 1,5%, Євгена Мураєва – 0,9%, Руслана Кошулинського – 0,6%. Іншого кандидата в президенти підтримали 5,0% опитаних, не визначилися з вибором 17,3%.

Дані проведеного опитування показують, що зниження підтримки чинного голови Києва, а також низький рівень підтримки його політичної сили (3,3%) можуть призвести до того, що в другому турі виборів мера може перемогти як Кличко, так і Смешко або Пальчевський завдяки перерозподілу електоральної підтримки інших кандидатів.

Соціологічне опитування проводилося в десяти районах м. Києва. Під час його проведення було опитано 2000 респондентів. Вірогідна соціологічна похибка – 1,5%.

 

 

Leave a comment

Добавить комментарий


Warning: mysqli_query(): (HY000/3): Error writing file '/tmp/MYfd=347' (OS errno 28 - No space left on device) in /var/www/www.gazetavv.com/data/www/gazetavv.com/wp-includes/class-wpdb.php on line 2349

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Будет ли Россия испытывать НАТО гибридными атаками?

Россия может начать испытывать НАТО "на прочность".

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...