Пятница , 3 Май 2024
Политика

Олег Постернак: Порошенко зруйнував образ переможця

Кандидат історичних наук, політтехнолог, керівник «Центру політичної розвідки» пояснив на своїй сторінці у Фейсбуці, чому на Західній Україні, особливо на Львівщині, погано голосують. 

«Зовсім не виключно через недільні служби, гастарбайтерів, студентів, відпочиваючих і дачників. Хоча це впливає на загальну явку в цьому поясі.

Причина сидить набагато глибше. В агонії другого туру виборець Порошенка був мотивований азартом боротьби. Він відчував себе зобов’язаним прийти і проголосувати за свого кумира. Мобілізація була оскаженілою і максимальною. 25% – це хороший ривок. Але потім його перетворили на понти і нескромні гордощі.

А потім прийшло розуміння, що Порошенко ганебно програв акторові й коміку. Як програє твоя ставка, твоя футбольна команда, твій лідер. Зеленський виявився колоритнішим, успішнішим, удачливішим.

У свідомості обережно оселилася думка про помилковий вибір. Все це призвело до феномену «посттравматичного уникнення». Через те, що твій герой програв (а разом з ним і ти), ти мстишся уникненням участі у виборах надалі.

Порошенко повернувся до свого ядра, втративши величезну масу рекрутованих раніше прихильників після руйнування образу переможця. І це перше спостереження парламентської кампанії».

 

«Вечірні Вісті» 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Будет ли Россия испытывать НАТО гибридными атаками?

Россия может начать испытывать НАТО "на прочность".

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...