Воскресенье , 28 Апрель 2024
Политика

Вадим Івченко: «У стратегічному плані «Батьківщини» є механізм перетворення одноосібних господарств на сімейні фермерські»

Україна – єдина країна у світі, де 4,5 мільйона людей, які виробляють сільськогосподарську продукцію, не мають статусу товаровиробника, тому не мають можливості взяти кредити й позбавлені державної підтримки. А у підсумку не мають і гідної пенсії. І, звісно, ці люди не сплачують податки до бюджету. Про це під час презентації стратегічного плану «Треба діяти!» говорив народний депутат від фракції «Батьківщина» Вадим Івченко.

«Приблизно 20% таких людей за організацією своєї праці, за якістю і безпечністю своєї продукції нічим не поступаються фермерським господарствам», – зауважив парламентарій. 

За його словами, у програмі дій, презентованої Юлією Тимошенко, чітко розроблено механізм перетворення цих одноосібних господарств на сімейні фермерські.

«А це статус сільгосптоваровиробника, відповідно сплата ЄСВ до Пенсійного фонду, а відтак і стаж, і гідна пенсія», – додав депутат.

Другий важливий пункт програми – державна підтримка переробників. За словами Івченка, однозначно підтримка має надаватись тим, хто створює ланцюг переробки, займається тваринництвом, органікою та вирощує нішеві культури.

Третій пункт – децентралізація податків. Розроблені командою «Батьківщини» законопроекти, які були подані до парламенту ще в січні 2015 року, передбачають сплату базових податків за місцем ведення господарської діяльності підприємства.

«Ми з мерами малих міст вже п’ять років говоримо про те, що слід зробити прямі бюджетні відносини з райцентрами. І лише тепер уряд планує це запровадити з наступного року. П’ять років нас не чули, і тільки зараз нарешті дійшло, що не потрібно знищувати ті райцентри, навколо яких може відбуватися об’єднання громад», – підкреслив заступник голови комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.

Важлива і проблема фінансування. Адже більшість створених ОТГ не є спроможними і самодостатніми. Тому, переконаний депутат, вкрай важливо, аби фінансові ресурси зайшли в ОТГ.   

«Вони роками відбудовуватимуть дороги лише між населеними пунктами у своїх ОТГ, нічого не витрачаючи на загальний розвиток. На баланс передали більше об’єктів інфраструктури, ніж фактично надали фінансових ресурсів», – пояснив Івченко.

Завершуючи, народний депутат зазначив, що команда «Батьківщини» готова втілювати в життя усі ці пункти плану просто зараз, не відкладаючи на майбутнє.

“Вечірні Вісті” 

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.