Воскресенье , 28 Апрель 2024
Политика

Восьма хвиля виборів в ОТГ засвідчила лідерство «Батьківщини» серед партій

У вирі парламентської кампанії досить непомітно пройшла восьма хвиля виборів до ОТГ. Нагадаємо, що 30 червня в 66 об’єднаних територіальних громадах українці обирали представників до місцевих рад. І восьмий раз поспіль перемогу отримала партія «Батьківщина».

Партія «Батьківщина» здобула перемогу на чергових виборах в 66 ОТГ із результатом 41%. Про це заявила лідер партії Юлія Тимошенко на брифінгу за підсумками погоджувальної ради голів депутатських фракцій та комітетів.

«Серед усіх кандидатів, висунутих від партій, «Батьківщина» отримала 41%. Натомість БПП лише на п’ятому місці з результатом 5%. От вам приклад, чого вартий Порошенко без адмінресурсу», – зазначила політик.

Тимошенко подякувала всій команді «Батьківщини» та людям за підтримку: «Кланова система має все – канали телебачення, фінанси, владу, адмінресурс. Ця система сильна, але ми не здаємося. Ми продовжуємо нашу боротьбу! Я вірю, що в країні все буде добре».

Також Юлія Тимошенко нагадала, що нещодавно Міжнародний центр перспективних досліджень презентував дослідження «Рейтинг активності та ефективності політичних партій України», в якому проаналізували, чим реально займалися ті чи інші політсили протягом останнього політичного циклу. Так от, за результатами цього дослідження саме Батьківщина» очолила ТОП-20 ефективних та активних партій України. Під час аналізу до уваги брали чотири ключових індекси: електоральна активність, електоральна ефективність, формування програмно-проблемних активностей, а також інформаційна активність.

Та повернімось до виборів в ОТГ… Якщо проаналізувати цифри, то побачимо, що з кожними новими виборами «Батьківщина» нарощує відсотки. Так під час шостої хвилі (вибори відбулися 29 квітня 2018 року) партія отримала 35,2%, під час сьомої хвилі (23 грудня 2018 року) – 35,7%. Нині маємо ще більший результат.

«Чого не забрати у Юлії Тимошенко, то це її структур, які є і дають результат. У цьому разі переміг навіть не рейтинг, а спроможність виставити кандидатів на найбільшій кількості округів, класичне – кількість у якість. У «ЄС» такої можливості не було, оскільки роками основа їхніх результатів базувалася на адміністративному хребті. Як тільки він зник, то й медійним і грошовим м’язам немає до чого кріпитися.

Не думаю, що результати виборів в ОТГ матимуть серйозний вплив на результати за пропорційною системою… Але на «мажоритарці», за ефективного використання, це може стати дуже цікавим ресурсом, тим паче на тлі стагнації рейтингів «Слуги народу», – про це на своїй сторінці у Фейсбуці зазначив політолог, голова «Єдиного координаційного центру «Донбас» Олег Саакян.

Микола БИКОВ

“Вечірні Вісті” 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.