Пятница , 29 Март 2024
Прогноз погоди на вихідні 8–9 жовтня: радіємо бабиному літу
Общество

Прогноз погоди на вихідні 8–9 жовтня: радіємо бабиному літу

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде ідеальною для довгих прогулянок та важливих осінніх справ. Сповна насолодіться цим прощальним літнім «поцілунком»!

Погода в суботу 8 жовтня

У більшості регіонів України субота буде теплою. Так, в Одеській, Херсонській, Миколаївській та Запорізькій областях удень очікується до +20 °С, у Донецькій, Луганській, Дніпропетровській та Закарпатській — до +18 °С, Волинській, Кіровоградській, Рівненській, Тернопільській та Львівській — +17 °С, Вінницькій, Житомирській, Івано-Франківській та Чернігівській — +15 °С. У решті регіонів повітря прогріється до +10…+12 °С.

На півночі та північному сході країни буде ясно, на сході та в центрі прогнозується мінлива хмарність. У західних та південних областях погода буде похмурою, але без дощу, тому сміливо плануйте будь-які справи та відпочинок.

Погода в неділю 9 жовтня

У неділю температурні показники в регіонах України практично не зміняться. Найтепліше буде в Харківській, Одеській та Херсонській областях — до +20 °С. На сході країни очікується до +18 °С, на півночі — +13…+15 °С, на заході — +11…+13 °С.

Дощ у неділю пройде лише у Рівненській та Чернівецькій областях. На решті території — хмарно, але без опадів, парасольки можна залишити вдома.

Погода у понеділок 10 жовтня

На більшій частині території України погода на початку тижня продовжить тішити. У східних та південних областях, а також на Закарпатті буде сонячно та помірно тепло — до +16 °С. У Києві та центрі країни буде прохолодніше, але також вельми комфортно — до +13 °С. У північних та більшості західних областей удень стовпчики термометрів покажуть +10…+12 °С. А ось першими з бабиним літом попрощаються жителі Чернівецької та Івано-Франківської областей — тут очікується не вище +7 °С.

Тиждень розпочнеться без опадів. На сході та заході країни небо затягнеться хмарами, у північних та південних областях буде сонячно, у центральних регіонах очікується мінлива хмарність.

Народні прикмети та вірування

Якщо 8 жовтня встановлювалась ясна погода, наші пращури вірили, що такою вона буде і протягом найближчих трьох тижнів. Вогкий вітер із півночі віщував сувору зиму, а перший сніг — швидкі холоди. Однак якщо перший сніг випадав 9 жовтня, то прихід зими «відкладався» не менше, ніж на місяць. А яскраві зорі в нічному небі обіцяли хорошу сонячну погоду найближчими днями.

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.