Пятница , 29 Март 2024
Общество

Прогноз погоди на вихідні 26–27 листопада: прохолодно, хмарно, дощі

У таку погоду не погуляєш, зате можна довше поспати і знайти купу захопливих та корисних занять удома.

Погода в суботу 26 листопада

У суботу найвищу температуру покажуть термометри на Донеччині — +6…+8 °С. У південних регіонах, Запорізькій, Полтавській, Дніпропетровській, Луганській та Закарпатській областях повітря прогріється до +4…+6°С, у Харківській, Сумській та Черкаській — до +3°С. На решті території країни очікується близько 0 °С.

Сонце в суботу може визирнути лише на Волині та Закарпатті, у Харківській та Донецькій областях. В інших регіонах небо буде затягнуте хмарами. Жителям Київської, Чернігівської, Львівської, Тернопільської та Черкаської областей, особливо автомобілістам, варто бути готовими до дощу з мокрим снігом. Також невеликий дощ, найімовірніше, пройде у Полтавській, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Погода в неділю 27 листопада

У неділю в Криму, південних та східних областях, на Закарпатті та Полтавщині термометри покажуть +3…+5 °С. На решті території України синоптики прогнозують близько 0 °С, проте через високу вологість здаватиметься холодніше. На заході, а також у Харківській, Донецькій та Луганській областях опадів не очікується. В інших регіонах можливі дощі.

Погода у понеділок 28 листопада

На початку нового тижня трохи потеплішає. На півдні та південному сході країни термометри покажуть +8…+10 °С, у Криму, на Полтавщині, Кіровоградщині, Черкащині, Харківщині та Луганщині — +5…+7 °С. У центральних регіонах та на Закарпатті повітря прогріється до +3…+5 °С, а на решті території країни очікується близько 0 °С. На початку тижня погода у Чернігівській, Сумській, Київській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій, Черкаській, Кіровоградській, Одеській областях, а також у Криму буде дощовою.

Народні прикмети та вірування

26 листопада з нетерпінням чекали на будь-які опади — дощ і сніг цього дня обіцяли багатий урожай наступного року. Якщо ворони голосно кричали на деревах, а вітер був слабкий, незабаром чекали на потепління. А якщо вночі в небі яскраво світили зорі, готувалися до морозів.

У Пилипів день, 27 листопада, дощ також був хорошим знаком — вважалося, що зима тоді буде теплою. А ось ясна погода цього дня віщувала поганий урожай.

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.