Пятница , 26 Апрель 2024
Общество

Прогноз погоди на вихідні 19–20 листопада: від -3 до +17 °С

Цей вікенд здивує українців погодним розмаїттям.

За даними Sinoptik.ua, поки в одних областях погода на вихідних тішитиме незвичним для листопада теплом, в інших очікуються невеликий мороз та снігопад.

Погода в суботу 19 листопада

У Криму та Херсонській області повітря в суботу прогріється до +13 °С, у Дніпропетровській та Запорізькій областях — до +12 °С, в Одеській, Миколаївській Донецькій та Полтавській — до +8 °С. Водночас на заході країни, в Івано-Франківській, Львівській та Тернопільській областях, очікується до -3…-2 °С.

У решті регіонів погода буде типовою для листопада. У Харківській, Черкаській, Кіровоградській та Луганській областях стовпчики термометрів покажуть +5 °С, на півночі, у Києві, Закарпатській, Чернівецькій, Хмельницькій та Вінницькій областях — близько 0 °С.

Східні області, Сумщину, Чернігівщину та Полтавщину в суботу накриють дощі, на решті території буде хмарно, але без опадів.

Погода в неділю 20 листопада

У неділю в Криму синоптики прогнозують до +17 °С, в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях — до +11 °С. На Донеччині, Луганщині, Закарпатті та Запорізькій області термометри покажуть не більше +7 °С. Найхолодніше буде на Чернігівщині — до -3 °С. На решті території очікується близько 0 °С.

У Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській, Кіровоградській та Черкаській областях пройдуть дощі, у Полтавській та Вінницькій — сніг із дощем. Ну а мешканцям Київської, Волинської, Рівненської, Житомирської, Хмельницької, Сумської та Тернопільської областей варто приготуватися до снігопаду.

Погода у понеділок 21 листопада

Новий тиждень розпочнеться з потепління на півдні та південному сході. У Криму, Одеській, Миколаївській та Херсонській областях стовпчики термометрів піднімуться до +18…+20 °С, у Запорізькій та Дніпропетровській — до +15 °С, Донецькій, Луганській та Кіровоградській — до +12 °С. На решті території країни погода на початку тижня буде сльотавою — очікується мокрий сніг за температури близько 0 °С.

Народні прикмети та вірування

Наші пращури вважали, що сніг на Павла Льодостава, 19 листопада, обіцяє сніжну зиму. Якщо галки цього дня голосно кричали на гіллі, очікували потепління, а безвітряна погода провіщала холод.

Сніг на Федота Мученика, 20 листопада, віщував серйозні паводки навесні, а ожеледиця — сувору зиму з сильними морозами. Ну а якщо водойми вкривалися тонкою кригою, незабаром чекали на справжню зимову негоду.

Погода

Новости по теме

Проблемы, которые разрушают брак после рождения ребёнка

Для некоторых пар рождение ребёнка становится самым счастливым днём в мире и...

Почему мы часто засыпаем под звуки телевизора и не только?

Многие люди засыпают при использовании фонового звука, например, от работающего телевизора.

Как правильно общаться с женщинами военными?

На сегодняшний день многие жители Украины защищают государство.

От каких продуктов не стоит отказываться на диете?

Многие хотят похудеть и садятся для этого на диеты.