Пятница , 29 Март 2024
Прогноз погоди на вихідні 1–2 жовтня: тепло повернеться, але ненадовго
Общество

Прогноз погоди на вихідні 1–2 жовтня: тепло повернеться, але ненадовго

Перший жовтневий вікенд принесе майже літнє тепло до більшості регіонів України. При цьому, за даними Sinoptik.ua, погода на вихідні буде переважно похмурою, а місцями — дощовою.

Погода в суботу 1 жовтня

Теплою субота буде в Криму, південних регіонах та Дніпропетровській області (до +26 °С), на сході та в центрі країни (+22…+24 °С), у Чернівецькій та Сумській областях (до +22 °С), на Київщині, Тернопільщині, Вінниччині та Івано-Франківщині (до +19 °С), у Хмельницькій та Житомирській областях (до +16 °С). У решті областей повітря прогріється до +12…+14 °С.

У Дніпропетровській, Запорізькій, Одеській, Миколаївській та Херсонській областях очікується мінлива хмарність, на решті території країни буде хмарно. У західних регіонах пройде невеликий дощ.

Погода в неділю 2 жовтня

У неділю тепло затримається в Луганській та Донецькій областях (до +24 °С), Криму, Одеській та Запорізькій областях (до +21 °С), Дніпропетровській, Черкаській, Харківській та Миколаївській областях (до +19 °С), на Закарпатті, Кіровоградщині, Полтавщині та Сумщині (до +17 °С). У решті регіонів повітря прогріється до +10…+13 °С.

На всій території країни буде хмарно, без дощів обійдеться лише у Хмельницькій, Чернівецькій, Івано-Франківській, Житомирській, Вінницькій та Одеській областях.

Погода в понеділок 3 жовтня

Новий тиждень розпочнеться з помірно теплої погоди у Криму, Донецькій, Одеській, Херсонській та Запорізькій областях, а також на Закарпатті (+14…+16 °С). В інших регіонах жовтень на повну вступить у свої права: у північних областях середня температура становитиме +8…+10 °С, на решті території — +11…+13 °С. На Львівщині, Черкащині, Волині, Сумщині, Харківщині та Полтавщині погода на початку тижня буде дощовою. У решті регіонів буде хмарно, але без опадів.

Геомагнітні бурі

Уночі 1 жовтня на території України розпочнеться незначна геомагнітна буря. Протягом дня збурення магнітного поля посиляться, і 2 жовтня на українців чекатиме вже помірна геомагнітна буря. Намагайтеся провести час на свіжому повітрі, довше поспати та обмежити фізичну активність. Також незначні бурі триватимуть 3 та 4 жовтня.

Народні прикмети та вірування

На Арінин день, 1 жовтня, слов’яни збирали шипшину, щоб встигнути до перших морозів. Тільки так у ягодах зберігалося максимум користі! Вважалося, що якщо до цього часу птахи не відлітали в теплі краї, зима буде теплою і короткою. А східний вітер обіцяв найближчим часом ясну та суху погоду.

Грім на Трохима, 2 жовтня, віщував малосніжну зиму, іній зранку — м’яку теплу осінь, а південний вітер — багатий врожай хліба!

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.