Пятница , 29 Март 2024
Общество

В уряді відповіли, чи стане COVID-сертифікат “перепусткою” у метро під час локдауну

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, як працюватиме громадський транспорт за умов нових карантинних обмежень.

Про це він заявив на прес-конференції, інформує UAINFO.

“Звичайно, ми будемо ставити вимогу – вакцинація водіїв та працівників транспорту. Стосовно пасажирів – буде зберігатися масковий режим, соціальна дистанція. Звичайно, в громадському транспорті вимагати сертифікати (про вакцинацію) недоцільно. Закривати (громадський транспорт) ми не плануємо. Наша мета – захистити людей, не роблячи жорсткого локдауну”, – пояснив Шмигаль.

Карантин в Україні

13 вересня Кабінет міністрів ухвалив зміни до постанови №1236, якими встановлюються нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19. Зміни набирають чинності через 7 днів з моменту публікації.

Ухвалені зміни передбачають, що COVID-сертифікат матиме дві опції (так звані “жовтий” або “зелений”) та міститиме інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 год) або одужання від COVID-19. Так званий “жовтий” сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а “зелений” – про повний курс.

Тепер у разі введення “жовтого” рівня епіднебезпеки навчальні заклади працюватимуть за умови наявності не менше як 80% працівників з “жовтими” чи “зеленими” COVID-сертифікатами.

Обмеження “жовтого” рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть “жовтий” чи “зелений” COVID-сертифікат.

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.