Четверг , 28 Март 2024
Общество

В Мінцифри пояснили, як користуватися “Дією” тим, у кого немає інтернету

Українці, які не мають гаджетів чи доступу до інтернету, зможуть отримати послуги “Дії” у спеціально облаштованих місцях самообслуговування Центрів надання адміністративних послуг.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації, інформує UAINFO.org.

“Кількість центрів з місцями для самообслуговування, де українці можуть скористатися порталом “Дія”, зросла до 1000 точок”, – ідеться в повідомленні.

У таких ЦНАПах адміністратори не лише надають держпослуги відвідувачам, а й навчають користуватися порталом “Дія”, консультують та допомагають отримати послуги онлайн. Це дозволить багатьом людям у майбутньому отримувати послуги самостійно та збереже час адміністраторів. 

У Мінцифрі працюють над тим, щоб дедалі більше ЦНАПів облаштовували приміщення місцями для отримання послуг на порталі “Дія” і допомагали відвідувачам здобувати нові цифрові навички. Зараз такі місця доступні у 612 ЦНАПах, 335 віддалених робочих місцях і 57 територіальних підрозділах. 

Мінцифра разом із Програмою “U-LEAD з Європою” створила посібник, який допоможе працівникам ЦНАПів навчати українців отримувати державні послуги онлайн та надавати консультації щодо е-послуг. Також фахівці Мінцифри розробили для центрів навігаційний вказівник, що допоможе відвідувачам швидше знайти місце для користування порталом “Дія”. 

Нагадаємо, 19 серпня Європейський Союз офіційно визнав, що українські COVID-сертифікати в застосунку “Дія” відповідають європейським.

UAINFO

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.