Пятница , 29 Март 2024
Общество

У Києві викрили нову схему підроблення результатів ПЛР-тестів на COVID-19

Ділки змовилися з персоналом приватних лабораторій.

Служба безпеки України заблокувала нову схему фальсифікації результатів ПЛР-тестів.

Як розповіли у прес-центрі СБУ, ділки “якісно” підробляли результати тестів, вносячи інформацію в додаток “Дій вдома”, інформує UAINFO.org.

“Своїми діями вони могли спричинити поширення пандемії COVID-19”, – стверджують у спецслужбі.

За інформацією СБУ, зловмисники скористалися відсутністю належного контролю якості лабораторних досліджень і змовилися з персоналом приватних лабораторій.

Вони також розмістили рекламу в інтернеті про організацію видачі термінових довідок із негативними результатами тестів. “Послугу” пропонували українським громадянам, які повернулись із-за кордону, щоб тим не доводилося проходити обов’язкову 14-денну самоізоляцію.

“Співробітники СБУ задокументували масове виготовлення підроблених довідок про результати проведення ПЛР-тестів у чотирьох київських приватних лабораторіях однієї комерційної структури. Вартість “послуг” коливалась залежно від терміновості видачі довідки та сягала до 1 тис. грн. Уже попередньо встановлено кілька сотень громадян, які робили тести в цих клініках. Також зафіксовано, що персонал медзакладів вносив сфальсифіковані дані до мобільного додатку “Дій вдома”, – розповіли у спецслужбі.

Під час обшуків у Києві правоохоронці вилучили документацію, зокрема, касові книги та квитанції, сфальсифіковані довідки про результати ПЛР-тестів та інші матеріали, що підтверджують проведення оборудок.

Як повідомила прес-служба Київської прокуратури, такі дії кваліфікуються за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України – складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів.

За даними СБУ, тривають слідчі дії у кримінальному провадженні за статтями 366, а також 199 Кримінального кодексу України – виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів.

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.