Четверг , 28 Март 2024
Общество

Податкову службу Кіровоградщини знову може очолити Ігор Вірієнко

Ігор Вірієнко, який очолював обласну Податкову службу і Головне управління Міндоходів України в Кіровоградській області у 2011-2013 роках, може повернутися на посаду. Наразі він бере участь у конкурсі. Зауважимо, саме за керівництва Вірієнка у регіоні відмічали значні позитивні зрушення у сфері фінансів.

Зокрема, щорічна динаміка зростання наповнення бюджетів усіх рівнів завдяки ефективній роботі з ризиковими суб’єктами господарювання й профілактиці економічних правопорушень, сягнула 40-45%. Це дозволило не тільки суттєво детінізувати бізнес Кіровоградщини, але й надати можливість місцевим громадам коригувати дохідну й витратну частини своїх бюджетів у бік збільшення, що стимулювало подальший розвиток економіки області

У 2011-2013 році податковою службою Кіровоградської області у кілька разів збільшено показник упередження безпідставно сформованого ПДВ, який підлягав відшкодуванню. Команда Вірієнка зуміла покращити й роботу юридичної служби: податківцями були виграні всі без виключення суди першої й касаційної інстанцій, що дало можливість наповнити бюджет, не програвши ані копійки судових зборів.

Усвідомлюючи важливість для економіки регіону успішної роботи підприємств з іноземними інвестиціями, колишній очільник ДПС Кіровоградщини приділяв значну увагу плідній співпраці з такими суб’єктами господарювання. Адже приклад успішного бізнесу з використанням іноземних інвестицій створює позитивну репутацію всій державі й сприяє залученню міжнародного капіталу в економіку країни.

Саме тому основним завданням податкової пан Вірієнко назвав створення комфортних умов для сплати податків і вирішення проблем, пов’язаних з оподаткуванням, які заважають їм працювати. Одним з кроків до зменшення податкового тиску стало скорочення кількості перевірок з боку податкової служби, при цьому якість проведення таких перевірок значно зросла.

Особливий акцент у роботі очолюваного ним відомства пан Вірієнко зробив на підвищенні ефективності кадрової політики й осучасненні підходів до управління персоналом. Під керівництвом пана Ігоря тоді працювали понад 1200 підлеглих, жоден з яких не був притягнутий до адміністративної чи кримінальної відповідальності за корупційні чи інші правопорушення.

Успішному наповненню місцевих бюджетів безумовно сприяла й нова філософія у діяльності органів податкової служби, орієнтована на клієнта й покращення зручності сервісів.

«Своїм завданням я бачу покращення клієнтських сервісів податкової служби у вигляді безконтактного обслуговування, спрощення процесу оформлення документів та отримання довідок, без черг та у доступних для мешканців місцях. Такий порядок дає можливість попереджувати можливі корупційні дії та надавати якісні послуги платникам податків. Це була безпосередня ініціатива нашої команди та місцевих органів влади, реалізована податківцями, й вона досі існує», – зазначає Ігор Станіславович інформаційному виданню «Вибір».

Зазначимо, що саме в період керівництва Вірієнка у кожному районі Кіровоградської області вперше на базі податкової інспекції з’явились сучасні центри обслуговування платників податків (ЦОПП), послугами яких мешканці Кіровоградщини активно користуються й сьогодні.

У ситуації, коли державі критично не вистачає ефективних управлінців, повернення Вірієнка до керівництва ДПС Кіровоградщини стало б важливим поштовхом для поліпшення результативності роботи місцевих фіскалів. Крім того, таке призначення може бути важливим сигналом від держави для бізнесу: податкові органи знову зацікавлені в ефективній і плідній співпраці з платниками податків, ключовими моментами якої стануть наповнення державного й місцевого бюджетів та орієнтованість на інтереси громади.

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.