Пятница , 29 Март 2024
Общество

COVID-вакцину Pfizer тепер можна зберігати у звичайній морозильній камері

COVID-вакцину Pfizer  / фото REUTERS

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) дозволило транспортування COVID-вакцини Pfizer/BioNTech у звичайних морозильних камерах протягом двох тижнів. Раніше дозволялося зберігання лише при температурі від -80ºC до -60ºC.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу американського регулятора.

Зазначається, що транспортування і зберігання у звичайних морозильних камерах дозволяється для нерозбавлених заморожених флаконів вакцини Pfizer/BioNTech.

“Сьогодні Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США оголосило, що дозволяє транспортування і зберігання нерозбавлених заморожених флаконів вакцини Pfizer-BioNTech від COVID-19 при звичайних температурах, які зазвичай використовуються в морозильних камерах для фармацевтичних препаратів, протягом періоду до двох тижнів”, – йдеться в повідомленні.

Регулятор пояснив, що такі умови є альтернативою бажаному зберіганню нерозбавлених флаконів у морозильній камері з наднизькою температурою від -80 ° C до -60 ° C. Зміни внесли в Інформаційний бюлетень для медичних працівників, які здійснюють вакцинацію.

“Ця альтернативна температура транспортування та зберігання нерозведених флаконів є достатньою і дозволяє транспортувати та зберігати флакони в більш гнучких умовах. Альтернативна температура транспортування та зберігання допоможе полегшити тягар закупівлі потужного холодильного обладнання для місць вакцинації та повинна допомогти доставити вакцину до більшої кількості місць”, – пояснив таке рішення доктор медичних наук, директор Центру FDA з оцінки та досліджень біологічних препаратів Пітер Маркс. 

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.