Четверг , 28 Март 2024
Общество

Фізична активність зменшує ризик смерті від інфаркту – дослідження

Велика кількість пацієнтів, які перенесли інфаркт, вмирає відразу або протягом чотирьох тижнів після нього. Нове дослідження показало, що у фізично активних людей шанс вижити в цей період набагато вищий, ніж у тих, хто веде сидячий спосіб життя.

Про це пише 24 канал з посиланням на Oxford Academisc.

Вчені з Данії проаналізували дані про 28 тисяч осіб, які померли від інфаркту міокарда. Вчені виділили групи учасників дослідження в залежності від того, наскільки вони були фізично активні у вільний час.

Протягом 28 днів після інфаркту померли майже 5 тисяч осіб, відразу померли 62% з них. Чим більше фізично активними були учасники досліджень, тим вище у них був шанс прожити довше.

У людей з помірним і високим рівнем фізичної активності ризик миттєвої смерті від інфаркту міокарда був нижче на 33% і 45% відповідно, ніж у тих, хто вів сидячий спосіб життя. На двадцять восьмий день у них ризик смерті був нижче на 36% і 28% відповідно.

На думку авторів, їхня робота показує, що навіть низький рівень фізичної активності знижує ризик серцевого інфаркту, однак це твердження потребує додаткових дослідженнях.

Фізична активність займає центральне місце в інструкціях з профілактики серцево-судинних хвороб. Водночас механізми цієї дії вивчений не повністю. Зараз вважається, що найважливішу роль відіграє так зване ішемічне прекондиціонування.

Йдеться про виникнення під час вправ коротких епізодів нестачі крові в серцевому м’язі з наступною нормалізацією кровообігу. В цей час серце тренується протистояти ішемії: організм починає швидко виробляти речовини, які посилюють кровообіг, в результаті чого утворюються додаткові судини. 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.