Четверг , 28 Март 2024
Общество

Der Spiegel: В люті морози краще їсти українські вареники

На дворі страшенно холодно. І прогноз погоди відлиги не віщує. Навпаки, попереду дні, коли термометр покаже 20 градусів морозу.

“Морозило дужче, як зранку: але зате так було тихо, що рипіння морозу під чоботом чути було за півверсти”, – цитує Der Spiegel “Вечори на хуторі біля Диканьки” Миколи Гоголя, якого видання називає “видатним російським письменником українського походження”. Ці слова він написав майже 200 років тому, інформує УНІАН.

Видання пише, що в історіях Гоголя дива і фантастика переплітається зі звичайним сільським життям, в якому дивне стає досить звичайним. І це можна порівняти з відкладеною на потім нормальністю в розпал пандемії COVID-19. 

“Мороз побільшав, і вгорі так зробилося холодно, що чорт перестрибував з одного копитця на друге й хукав собі в кулак, бажаючи хоч як-небудь розігріти замерзлі руки.(…) Відьма й собі відчула, що холодно, дарма, що була тепло одягнена; і тому, піднявши руки догори, відставила ногу та, прибравши такої пози, як людина, що мчить на ковзанах, не зворухнувшись жодним суставом, спустилася повітрям, ніби по льодовій похилій горі, і просто в димар”, – цитує видання Гоголя далі, додаючи, що Диканька письменника й її люди були сповнені божевіллям й дивами. І ніщо вже не буде таким, як раніше.

“Особливо вареники з картоплею – українська страва для душі й тіла на найвищому рівні. Вареники – це м’які й теплі лестощі для шлунку, які з великою відданістю люблять не лише в Україні, а й по всій Росії”, – пише Der Spiegel.

Звісно, в гоголівській Диканьці їх найбільше любив козак пузатий Пацюк, який, цілком можливо, уклав угоду з дияволом. Його вареники були зачаровані! Вони самі стрибали до рота. Кожен вареник вистрибував з миски, падав у сметану, а потім летів просто в рот Пацюку. Тож все, що йому лишалося – це лише жувати й ковтати. 

Однак, чари вареників, які також можуть бути начинені вишнями, сиром чи фаршем (в українців дуже багато рецептів цієї страви), полягають й в іншому. Вони приносять подвійну втіху, ніж картопля і макаронні вироби. Українські вареники багаті на L-триптофан, який серед усіх амінокислот здатен миттєво покращити людський настрій.

Видання описує рецепт вареників з картоплею: перетертим пюре з додаванням грибів під тонким тістом. Фактично це “вуглеводи у вуглеводах”. Цим “бомбам настрою” перед вживанням краще зробити “холодну ванну зі сметани”. І якщо придивитися, то вони миттю врятують від тремтіння через морози. 

 

 

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.