Пятница , 29 Март 2024
Общество

Тарифи таки підіймають: газ – на 20%, електроенергію – в половину, – Миселюк

“Тарифи зростатимуть не тільки у цьому році, а й у наступних. Це відбудеться під акомпанемент заяв влади про те, що «маленьким українцям» не варто боятися підвищення цін на комуналку”, – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Андрій Миселюк, інформує UAINFO.org.

“Три тижні тому я зазначав, що Зеленський вже зобов’язався перед МВФ підвищити тарифи для населення. І тому «всім споживачам час готуватися до прем’єри гостросюжетного серіалу «Слуга тарифу», який він продюсує. Другий підхід до штанги з написом «Підвищені тарифи» по закінченню опалювального сезону влада виконає вже більш підготовленою, ніж недавній перший. Який з тріском провалився».

І вуаля – реалізація цього прогнозу. Практична підготовка до другої спроби підняти тарифи стартувала. Стартувала під акомпанемент заяв влади про те, що уроки із невдалого тарифного бліцкригу у січні зроблені й «маленьким українцям» не варто боятися підвищення тарифів у найближчій перспективі.

Як тільки масові протести проти підвищення тарифів по країні припинились, урядом був розроблений сценарій підвищення цін на комуналку з конкретними цифрами. Ці підвищення відбудуться після закінчення нинішнього опалювального сезону.

Згідно з прогнозами Мінекономрозвитку, які потрапили у ЗМІ, тарифи зростатимуть не тільки у цьому році, а й у наступних. Причому виростуть істотно. Зокрема, ціни на газ для населення ще у цьому році зростуть на 20%. Далі зростання продовжиться на 5-10% у рік.

Відповідно, зростуть тарифи на централізоване опалення та гарячу воду – на 16-18%.

Ну а родзинкою стануть тарифи на електроенергію для населення. У цьому році вони зростуть на 38% (одним сценарієм) і на 52% – за іншим. У 2022 році відбудеться подальший ріст – на 15-20%.

#Правда, як вона є, полягає в тому, що:

1. Підвищення тарифів, яке б і так відбулося у цьому році з об’єктивних економічних причин, після зобов’язань офіційного Києва перед МВФ зробити це стало неминучою реальністю. Тарифи обов’язково будуть підняти у квітні-вересні цього року.

2. За майже два роки президентства Зеленського практично нічого не зроблено для того, щоб разом із підвищенням тарифів українці отримали реально конкурентний, більш прозорий ринок постачальників цих послуг. Та отримали за більшу ціну більш якісні комунальні послуги.

3. Кандидат в президенти Зеленський ще під час президентської кампанії в 2019 році знав, що у найближчі роки тарифи доведеться підвищувати так само, як це робилось і за президентства Порошенка. Однак він свідомо ввів у оману мільйони українців своєю риторикою про необґрунтовано високі тарифи і наявними можливостями для їхнього зниження. Внаслідок проведення масованої PR-кампанії «Зеленський прийде – із тарифами порядок наведе» зниження комунальних тарифів стало головним очікуванням українців  від новообраного президента Зеленського.

4. Тому при підвищенні тарифів головні зусилля влади зведуться до двох основних ліній: по-перше, вивести з під удару особисто Зеленського та, по-друге, не допустити повторення масових протестів проти тарифів на кшталт тих, що відбувалися у минулому місяці”, – завершує Миселюк.

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.