Вторник , 16 Апрель 2024
Общество

Незабаром це відбуватиметься й в інших містах України: Калинчук заявив, що в Одесі почалося медичне сортування

 

В Одесі через обмежений резерв ліжок і персоналу до медзакладів почали госпіталізувати “вже дуже важких пацієнтів” із COVID-19.

Про це головний лікар Одеської обласної лікарні (2005-2010) Сергій Калинчук повідомив в етері суспільно-політичного ток-шоу “Право на владу”, інформує ТСН.

“Те, що сьогодні вже відбувається, називається медичним сортуванням. Тому що ми сьогодні не госпіталізуємо пацієнтів, по суті, із середнім ступенем тяжкості”, – пояснив він.

За словами Калинчука, лише впродовж минулої доби співробітники “швидкої” отримали близько сотні викликів до пацієнтів із COVID-19. Із них 70 хворих потребували госпіталізації.

“Це після тих нових протоколів госпіталізації, які ввів МОЗ з початку цього тижня. Це дуже важкий стан. Це пацієнти, у яких декомпенсована супутня патологія; пацієнти з важкими гіпертонічними станами і важким цукровим діабетом, яким і так по визначенню показана вже госпіталізація”, – розповів він.

Медик вважає, що незабаром “те, що відбувається в Одесі, буде й в інших містах” України.

“Два тижні тому ми з вами бачили як стоять черги зі “швидкої” допомоги біля приймальних відділень клінік, які займалися COVID-19. Сьогодні ці черги стали менше, але завдяки тому, що практично 350 ліжок міських лікарень було перепрофільовано, – зауважив Калинчук. – Це такі відділення, як опікове, кардіологія, неврологія і т.д.”

За його словами, резерв цих ліжок і персоналу “дуже обмежений”, а, окрім того, незабаром “проблема буде вже з реанімаційними ліжками”. 

“Вечірні Вісті” 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как понять что ваши отношения разрушаются?

Самое начало отношений для всех кажется настоящим счастьем.

Техника дыхания, которая поможет уснуть в считанные минуты

Стресс, переживания и внутреннее беспокойство - основные проблемы в современном мире для...

Уклонистов хотят лишить права вождения, но есть два исключения

Проект закона о мобилизации, который был подготовлен ко второму чтению в Верховной...

Как вернуть переплату за газ? Алгоритм действий

Переплату за газ можно зачислить в счёт оплаты следующий расчётный период, либо...